Categories: Skalica

Prvý barážový súboj v prospech Skalice

MFK Skalica na domácom trávniku napokon zvíťazila nad FK Senica 2:1.

 

Druhý rozhodujúci súboj bude v sobotu 26.5. o 17.20. 

MFK Skalica 2:1 FK Senica

MFK Skalica: Fišan – Švrček, Szőcs, Majerník, Mizerák – Opiela, Šebesta – Sombat, Haša, Hlavatovič – Dolný

FK Senica: Holec – Ranko, Práznovský, Villarraga – Richtárech, Zezinho – Herrera, Castaneda, Lupták – Chacon (66. Kitambala)

Góly: 23. Sombat, 45. Majerník – 10. Chacon

Žlté karty: 21. Szőcs, 39. Švrček, 43. Mizerák, 71. Opiela – 32. Villarraga

Červené karty: 83. Mizerák

Počet divákov: 2137

Priebeh zápasu

Domáci sa pustili do súpera mimoriadne aktívne a v prvých minútach si vytvorili tri veľmi dobré príležitosti, najväčšiu zahodil v 5. minúte Dolný, keď sklzom tesne minul priestor bránky. Hostia sa v prvých desiatich minútach bránili, ale hneď prvý rýchly protiútok dokázali využiť, keď sa z odrazenej lopty presadil Chacon. V 14. minúte išli traja domáci na Villarragu, ale ten stačil Sombatovu strelu zblokovať. V 23. minúte si na pravej strane pohral Sombat s Luptákom a za jeho strela zapadla do siete prekvapeného Holeca. V 32. minúte sa hosťujúci gólman vyznamenal, keď vytiahol na roh priamy kop Opielu. V 42. minúte sa pred Fišanom objavil Castaneda, ale brankár domácich výborne zasiahol. V 45. minúte zahral priamy kop Mizerák, na ktorý si naskočil kapitán domácich Majerník a dostal domácich tesne pred prestávkou do vedenia.

Druhý polčas sa začal opatrnejšie a šance pribúdali poskromne. Až v 57. minúte vystrihol domáci Haša nožničky na jedenástke, ale mierili tesne vedľa. V 61. minúte bol v nádejnej pozícii Sombat, ale mieril iba do Holeca. K prvej strele v druhom polčase sa hostia dostali v 67. minúte, keď Herrerovu strelu z uhla vyrazil Fišan. V 72. minúte sa dostal k hlavičke Sombat, ale mieril nad. V 79. minúte hneď po tom ako naskočil na ihrisko poriadne prevetral rukavice neistého Holeca, ktorý len vyrazil. O minútu neskôr sa vo výbornej šanci ocitol Dolný, ale tiesnený Práznovským trafil iba Holeca a z následnej dorážky bočnú sieť. V 83. minúte po súboji Herreru a Mozeráka sa rozhodol Kružliak vylúčiť po druhej žltej karte domáceho hráča. Hostia zvýšili aktivitu, ale v 92. minúte mohli inkasovať, keď striedajúci Jakubek hlavou len tesne minul bránku Holeca.

Hlasy

Jozef Kostelník (tréner MFK Skalica): “Dnes sme mali veľmi dobrý vstup do zápasu, do piatej minúty sme si vypracovali už tri šance. Vytvárali sme si aj ďalšie. Z jednej nakopnutej lopty sme inkasovali gól, čo pre nás nebolo príjemné. Som rád, ako sme zareagovali, pokračovali sme v našej hre. Podarilo sa nám to otočiť, strelili sme dva góly. Zrejme nám prospeli domáce zápasy, ktoré sme v druhej lige doma takisto otáčali. V druhom polčase sme sa nepotrebovali tlačiť toľko dopredu. Viedli sme a nechceli sme riskovať stratu lôpt. Súper sa dostal viac do hry. Škoda, že Michal Jakubek nepremenil v závere stopercentú šancu. Sme spokojní s víťazstvom, Senica je prvoligové mužstvo.”

Ton Caanen (tréner FK Senica): “Myslím, že dnes sme videli typický zápas, ktorý môžete očakávať od dvoch mužstiev, ktoré bojujú v play-off. Nevstúpili sme do zápasu ako sme si predstavovali, dlhé lopty nám robili problémy. Skórovali sme ale gól, ktorý nám mal dodať sebavedomie, nám nepomohol. V druhom polčase sme hrali futbal, aký vieme hrať. Boli sme lepší a lepší. Som šťastný, že sme na súperovom ihrisku dali gól.” 

Vlado Miček

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

2 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

3 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

5 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

6 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

16 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

17 hodín ago