Categories: Sekule

Sekule: Vykradli tranzit drahých áut za viac ako 85.000 eur

Policajti železničnej polície v spolupráci so senickými policajtmi a hliadkou Šaštín Stráže zadržali a obvinili mužov, ktorí majú na svedomí vykradnutý tranzit drahých áut. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa polície Mária Linkešová.

Nákladný vlak smerujúci do Nemecka prevážal niekoľko stoviek naložených nových áut Audi Q3. Z dôvodu záplav a poruchy na trati, musel rušňovodič prepravu prerušiť na Slovensku a vozne odstaviť na Železničnej stanici Sekule.

Vozne zostali nestrážené a o ich odstávke nikto nič nevedel. Krátko na to si rušňovodič všimol, že autá sú na jednom vozni poškodené. Viaceré mali rozbité predné sklá a po bližšej obhliadke policajti zistili, že z nich chýbajú najmä svetlomety, volantové airbagy, multifunkčné volanty a kolesá. Celkovo bolo poškodených 30 áut a škody boli predbežne vyčíslené na viac ako 85.000 eur,“ uviedla Linkešová.

Policajti na mieste činu zaistili mobilný telefón jedného z páchateľov  a vykonali operatívne previerky na mieste činu. „V skorých ranných hodinách spozorovali po nočnej vykrádačke neďaleko stanice 34-ročného muža. Ten sa snažil policajtom ujsť a skryť v hustom poraste, asi kilometer od stanice.  Policajti, vojaci, služobný pes so psovodom boli pri zadržaní úspešní a muža spacifikovali,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Operatívnymi previerkami a dôkazmi zadržali krátko na to aj ďalšieho komplica, 27-ročného muža z Malaciek. Muž je navyše podozrivý aj z toho, že sa par dní pred krádežami dopustil trestných činov výtržníctva, ublíženia na zdraví a nedovoleného ozbrojovania.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci troch mužov. Dvaja zadržaní boli na základe príkazu súdu eskortovaní do výkonu väzby. Po treťom obvinenom, 34-ročnom Miroslavovi Noskovičovi z Kostolišťa, polícia vyhlásila celoštátne pátranie. Muž bol už v minulosti viac krát súdne trestaný, aj pre majetkovú trestnú činnosť. Ak vás osoba požiada o pomoc, aby sa vyhla trestnému stíhaniu, takéto konanie môže byť kvalifikované ako trestný čin.

Policajné správy

Recent Posts

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

15 minút ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Bombové hrozby sa týkajú aj škôl v Malackách. Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave preverujú…

1 hodinu ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

15 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

17 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

18 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

19 hodín ago