Categories: Senica

Senica: Pieskoviská v meste boli zrekonštruované za 15 tisíc eur

Mestský podnik služieb Senica zrekonštruoval v máji 2019 osem zverených pieskovísk pri detských ihriskách.

Úroveň ich vybavenia a bezpečnosť sú teraz plne v súlade s platnou legislatívou. Informuje mesto Senica na svojej web stránke www.senica.sk.

Zrekonštruovali pieskoviská na Hollého ul. 753, na J. Mudrocha 1351, na tzv. starom sídlisku na Kalinčiakovej 297, na Kolónii 556 (oproti RÚVZ), na L. Novomeského 1214, na Ulici sv. Cyrila a Metoda 2873, na ihrisku Žihadielko v Sotine a na Sotinskej ulici č. 1474 nad Tescom.

Na niektorých pieskoviskách stačilo vymeniť piesok, prípadne natrieť obvodové dosky, inde bolo treba opraviť alebo osadiť nové obvodové betónové obruby a nové drevené obklady na sedenie, na niektorých vzniklo na mieste starého nové pieskovisko.

Ostatné pieskoviská boli vyradené zo zoznamu pieskovísk a postupne budú nahrádzané novými.

„Ich úroveň vybavenia a bezpečnosť sú aktuálne plne v súlade s platnou legislatívou na tomto úseku,“ informoval riaditeľ MsPS Ján Bachura. Práce si vyžiadali investíciu 15 tisíc eur a realizovala ich firma MSP Martiš, s.r.o. Senica.

MsPS v roku 2015 prevzal do svojej správy všetky detské ihriská vo vlastníctve mesta Senica. Na základe pasportizácie postupne nefunkčné ihriská s necertifikovanými prvkami a nevyhovujúce zrušil. Ostatné vyhovujúce opravil a doplnil o nové hracie prvky.

Ihriská podliehajú pravidelne raz ročne prísnej kontrole. Podľa firmy Transportexpert, s.r.o. Zvolen, ktorá vykonáva kontroly po celom Slovensku, patria ihriská v Senici k piatim najlepším v republike.

MsPS na základe zmluvy s Mestom Senica prevzal do správy aj spomínaných 8 pieskovísk na detských ihriskách, ktoré dáva do poriadku a bude sa o ne pravidelne starať.

„Od doby prevzatia pieskovísk od realizátora ich rekonštrukcie sme v rámci firmy vyčlenili jednu osobu, ktorej pracovná náplň v priebehu celého týždňa spočíva v pravidelných obhliadkach, čistení a upratovaní všetkých detských ihrísk a pieskovísk, ktoré ku dnešnému dňu má MPS vo svojej starostlivosti,“ povedal Bachura. Súčasťou zmluvy je aj správa šiestich ihrísk s umelým povrchom v meste.

VIAC FOTO o rekonštruovaných ihriskách  na webe www.senica.sk alebo na FB stránke mesta Senica: : www.facebook.com/senica.sk/photos

Redakcia

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

3 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

4 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

6 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

7 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

17 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

18 hodín ago