Categories: Gbely

Staronový primátor mesta Gbely a poslanci zložili sľub

V pondelok 26.11.2018 zložili slávnostný sľub primátor mesta Gbely Jozef Hazlinger a 12 poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).

Pre primátora sa tak začalo už piate volebné obdobie. „Ďakujem všetkým voličom za prejavenú dôveru a chcem, aby sme mesto Gbely opäť posunuli o krok dopredu,“ uviedol po zvolení Hazlinger pred novými poslancami a asi pred 15 občanmi mesta, ktorí sa prišli pozrieť na ustanovujúce zastupiteľstvo.

To malo rýchly priebeh. Po sľuboch primátor poveril funkciou zástupkyne Máriu Karasovú a následne hlasovaním poslanci ustanovili predsedov, členov z radov poslancov a tajomníkov jednotlivých komisií (MsZ).

Počas tohto bodu vystúpil poslanec Miroslav Mihál, že nechce byť členom komisie pre mládež, kultúru, šport, školstvo a granty, ale rád by pracoval v Komisii pre investičnú výstavbu, stavebné veci a územné plánovanie. Zdôvodnil to tým, že sa s ním nikto nekontaktoval a bol zaradený bez diskusie na rozdiel od ostatných poslancov. Toto mu nebolo umožnené a poslanci odhlasovali pôvodný návrh, keď za neho hlasovalo 7 poslancov a 4 boli proti.

V následnej diskusii sa poslankyňa Petra Horínková spýtala ostatných poslancov, prečo neumožnili kolegovi pôsobiť v tej komisii, v ktorej mal záujem, ale odpovede sa nedočkala.

V diskusii sa pýtali občania, ako majú postupovať ak majú záujem byť členmi komisií aj oni. Prednostka mestského úradu Nataša Londarevová im odpovedala, že majú poslať email so základnými údajmi na mestský úrad a s komisiou, v ktorej majú záujem pôsobiť.

Po diskusii oznámil primátor Hazlinger, že najbližšie mestské zastupiteľstvo sa uskutoční ešte tento rok v pondelok 10. decembra.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

1 hodinu ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

2 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

4 hodiny ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

5 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

15 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

16 hodín ago