Categories: Skalica

Štartujú MS v hokeji, na súpiske až štvorica Záhorákov, Skaličania, Holíčan a Malačan, proti USA sa v bránke predstaví Patrik Rybár

Silné zastúpenie bude mať Záhorie na domácich MS v hokeji, ktoré začínajú v piatok 10.5.2019, keď sa do záverečnej nominácie prebojovala až štvorica hráčov so záhoráckymi koreňmi.

Záhoráci a MS v hokeji 2019

Proti Američanom sa v bránke predstaví Skaličan Patrik Rybár, ktorému pravdepodobne bude kryť chrbát v úvodnom vystúpení Marek Čiliak.

Hokejisti Slovenska nastúpia na úvodný duel na domácom šampionáte v piatok o 20.15 h v Košiciach proti USA v bránke s Patrikom Rybárom.

“V prospech dvadsaťpäťročného Rybára rozhodli skúsenosti so zámorským hokejom, keďže v tejto sezóne pôsobil na farme Detroitu Red Wings v AHL Grand Rapids Griffins,” na predpoludňajšom rozkorčuľovaní sa vyjadril tréner brankárov Ján Lašák.

V obrane by sa mala predstaviť dvojica Skaličan Michal Čajkovský a z Malaciek pochádzajúci Patrik Koch.

Ofenzívu Slovenska by mal podporovať mladý Holíčan a odchovanec MHKM Skalica Marián Studenič, ktorý by proti USA mal nastúpiť v útoku s veteránom Ladislavom Nagyom a talentovaným Matúšom Sukeľom.

Našim prvým súperom budú Američania

 

Americkí hokejisti prileteli do dejiska v stredu dopoludnia spoločne s Nemcami po ich vzájomnom zápase v Mannheime, v ktorom zvíťazili 5:1. Pre USA to bolo jediné prípravné stretnutie pred MS. Vedenie americkej reprezentácie v nedávnych rokoch zvýšilo dôraz na hlavné šampionáty v snahe o prenikavý úspech a v tíme USA sa preto nedávno objavili aj najväčšie americké hviezdy.Silný výber sa predstaví tiež na Slovensku. Jeho lídrom by mal byť najužitočnejší a najproduktívnejší hráč MS 2018 Patrick Kane. Ani jeho 20 kanadských bodov vtedy neprinieslo vytúžený titul, Kaneova tretia účasť na MS preto bude mať jasný cieľ.

“Som nadšený, aké silné mužstvo máme. Už vlani sme boli blízko, no myslím si, že teraz sa to naozaj môže podariť. Máme skvelých hráčov, ktorí vedia, čo je potrebné spraviť pre úspech,” uviedol kapitán Kane pre hockeyusa.com.

V tíme trénera Jeffa Blashilla je však viacero zvučných mien, okrem skúseného obrancu Ryana Sutera aj brankár Cory Schneider či útočníci Johnny Gaudreau, Jack Eichel či predpokladaná jednotka draftu 2019 Jack Hughes.

Vlado Miček

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

3 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

4 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

6 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

7 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

17 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

18 hodín ago