Categories: Gbely

TTSK: Nový školský rok sa začne v 45 župných stredných školách

Nový školský rok začal v niektorých zo 45 stredných škôl zriaďovaných Trnavským samosprávnym krajom (TTSK) vo štvrtok 2. septembra 2021. Do ostatných sa žiaci po letných prázdninách vrátia v pondelok 6. septembra 2021.

V školskom roku 2021/2022 nastúpi takmer 16-tisíc žiakov, z ktorých 3.300 je prvákov.

„Do prípravy na nový školský rok sme vložili obrovské množstvo energie. Našou prioritou je epidemiologicky bezpečné vzdelávanie. So skúsenosťami z minulého školského roka a množstvom zaočkovaných žiakov a zamestnancov škôl proti ochoreniu Covid-19 verím, že to pôjde hladko. Zameriame sa predovšetkým na rozvoj praktických zručností žiakov,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Žiaci zapojení do systému duálneho vzdelávania môžu byť od septembra bezplatne ubytovaní v župných internátoch. Ide o ďalší z benefitov popri bezplatnom cestovaní prímestskými autobusmi a štipendiách 50 eur mesačne. Pre nových mladých učiteľov a majstrov odbornej výchovy župa od nového školského roka pripravila príspevok na bývanie až do výšky 150 eur.

„Minulý týždeň sme usporiadali poradu so všetkými riaditeľmi župných škôl, na ktorej sa zúčastnil aj minister Gröhling. Zhodnotili sme uplynulý školský rok a záujem žiakov o štúdium na našich školách. V tejto súvislosti sme hovorili o ďalšom rozvoji duálneho systému vzdelávania, ako aj podpore perspektívnych odborov,“ dodal riaditeľ Odboru školstva Úradu TTSK Stanislav Pravda.

V kraji sa realizuje plán výstavby a rekonštrukcie 13 telocviční a vonkajších športovísk v hodnote viac ako 7 miliónov eur. Ide napríklad o výstavbu telocvične v Gbeloch, na ktorú žiaci aj širšia verejnosť čakajú sedemdesiat rokov.

Aktuálne prebieha aj rekonštrukcia vonkajších ihrísk na Spojenej škole v Trnave a Gymnáziu A. Vambéryho v Dunajskej Strede.

 

GBELY

TTSK: Župa získala 430-tisíc eur na spolufinancovanie výstavby telocvične v Gbeloch

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uspel s projektom výstavby školskej telocvične na SOŠ elektrotechnickej v Gbeloch v historicky prvej výzve Fondu na podporu športu.
GBELY

VIDEO: Po 70 rokoch bude mať elektrotechnická škola v Gbeloch svoju telocvičňu

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s výstavbou telocvične pri Strednej odbornej škole (SOŠ) elektrotechnickej v Gbeloch.
GBELY

Trnavský kraj začal s výstavbou telocvične v Gbeloch

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal v marci tohto roka s výstavbou telocvične pri Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Gbeloch.
Tlačová správa

Recent Posts

Sviatočný deň aj parným rušňom Mazutka k Plaveckému hradu

Vlak s historickým parným rušňom Mazutka bude vypravený v Bratislave. Trasa povedie Záhorím cez Zohor, Lozorno,…

18 minút ago

Myjava: Na hasičskom dni predstavia zrekonštruovanú Tatru 2630

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Jána Mihálika Myjava, OZ Myjavská hasičská história, ostatné dobrovoľné hasičské zbory…

1 hodinu ago

Aktuálne: Opakovaná hrozba výbušninou uzatvorila školu v Marianke

Bombové hrozby sa týkajú aj škôl v Malackách. Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave preverujú…

2 hodiny ago

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

17 hodín ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

18 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

19 hodín ago