Categories: Skalica

Viceprimátor Skalice Horňák o podaní trestného oznámenia primátorkou Miernou

Viceprimátor Skalice Vladislav Horňák sa vyjadril 20.2.2019 pre portál NaZahori.sk k podaniu trestného oznámenia primátorkou Skalice Annou Miernou vo veci verejného obstarávania verejného osvetlenia.

“Som veľmi rád, že primátorka Anna Mierna podala trestné oznámenie vo veci verejného obstarávania verejného osvetlenia. Tým len odpovedala na jednu z výziev, na ktoré požadovalo mestské zastupiteľstvo odpoveď. Zostáva len veriť, že sa podobne zachová i v prípade odvolania svojej pravej ruky, ktorá je dnes zodpovedná za verejné obstarávania na MsÚ v Skalici a bola priamo prepojená na zmanipulované verejné obstarávanie. Jej zotrvaním vo funkcii tak zostáva cap záhradníkom,” povedal pre www.NaZahori.sk viceprimátor Skalice Vladislav Horňák.

Viceprimátor Horňák sa k téme vyjadril aj 19.2.2019 na svojom FB profile a to pred zverejnením vyhlásenia Mesta Skalica o podaní trestného oznámenia primátorkou Annou Miernou.

“Po uznesení, ktorým zastupiteľstvo v Skalici požiadalo primátorku o vyjadrenie ku skutočnostiam zhrnutým v mojom vystúpení na MsZ dňa 13.2.2019 a po zverejnení jej stanoviska v piatok 15.2.2019, som čakal na osobné stretnutie, ktoré sa uskutočnilo 18.2.2019. Vo svojom stanovisku primátorka neodpovedala ani na jednu z otázok alebo výziev. Rovnako sa zachovala i na včerajšom osobnom stretnutí kedy mi vyslovene odmietla odpovedať na akékoľvek otázky k môjmu vystúpeniu na MsZ. Verím, že rovnako ako ja i ostatní poslanci považujú uvedené podozrenia z manipulácie s verejným obstarávaním za závažné a spoločne budeme trvať na stanovisku a opatreniach prijatých k týmto zisteniam, “ vyjadril sa viceprimátor Horňák na sociálnej sieti.

Primátorka Skalice Anna Mierna podala trestné oznámenie

 

 zdroj foto: FB AM

Primátorka Mesta Skalica Anna Mierna podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie, že došlo k trestnému činu machinácie pri verejnom obstarávaní, zneužitiu právomoci verejného činiteľa, porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku, či k naplneniu skutkovej podstaty iného trestného činu. K spáchaniu tohto trestného činu mohlo pri rekonštrukcii verejného osvetlenia v meste Skalica, pri ktorej obstarávateľom bola spoločnosť Správa mestského majetku Skalica, s.r.o.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/2088-primatorka-mesta-skalica-anna-mierna-podala-trestne-oznamenie

Hustá atmosféra bola na MsZ v Skalici

zdroj foto: PS Video TV Sen

Viceprimátor Skalice Vladislav Horňák vyjadril na Mestskom zastupiteľstve v Skalici 13.2.2019 svoje podozrenia, že súčasná prednostka Eva Lukianová zneužila svoju funkciu pri verejnom obstarávaní na dodávateľa verejného osvetlenia.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/2064-skalica-viceprimator-hornak-ziada-odstupenie-prednostky-lukianovej-primatorka-mierna-za-nou-stoji

Angelika Kmecová

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

4 minúty ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

1 hodinu ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

3 hodiny ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

4 hodiny ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

14 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

15 hodín ago