Smrdáky

📺 Deti s kožnými problémami zoberte v sobotu do Smrdák

V sobotu 17. júna 2023 sa uskutoční Deň otvorených dverí (DOD) pre deti v kúpeľoch Smrdáky, kde ponúknu rodičom poradenstvo a deťom zábavu. NaZahori.sk o tom informovala marketingová pracovníčka kúpeľov Smrdáky Lívia Vávrová.

V sobotu sa od 9:00 hod. otvoria brány kúpeľov a rodiny s deťmi si môžu prísť pre cenné rady v oblasti liečby detskej kože. Ide predovšetkým o informácie a rady od skúsených dermatológov pre najmenších klientov – deti s kožným problémom.

Kúpele v obci Smrdáky zdroj: Vlado Miček NaZáhorí

Konzultácie s lekármi aj nutričnou terapeutkou

Lívia Vávrová v skratke predstavila podujatie pre tých, ktorých deti majú dermatologické problémy: „Ak má Vaše dieťa kožné problémy, doneste ho do Smrdák! Využite príležitosť a príďte skonzultovať zdravotný stav Vášho dieťaťa. Súčasťou dňa sú konzultácie s kožnými lekármi a nutričnou terapeutkou. Čaká vás prehliadka detskej balneoterapie, detskej liečebne a základnej školy. Okrem odbornej časti ponúkame aj sprievodný program pre deti s lienkou Evkou a našimi animátormi. Chýbať nebude ani detská diskotéka a sladké prekvapenie pre všetky deti v Pizza Pavone. Návštevníci budú zaradení do zlosovania o výherný pobyt pre dieťa so sprievodom na 2 noci.“

Cieľom je zvýšiť povedomie o kožných ochoreniach

Cieľom Dňa otvorených dverí v kúpeľoch Smrdáky je zvýšiť povedomie o kožných ochoreniach, ktoré sa nevyhýbajú ani deťom a zlepšiť informovanosť rodín, ktoré musia zápasiť s týmto nepríjemným ochorením.

Vedúca lekárka MUDr. Alina Hrabinová povedala: „Liečime deti vo veku od 3 do 18 rokov, pričom do 6 rokov musí byť v sprievode rodiča alebo inej zodpovednej osoby. Základom našej liečby sú sírovodíkové minerálne kúpele podávané formou vaňových kúpeľov alebo čiastočných minerálnych ručných a nožných vaní v zrekonštruovaných priestoroch detskej balneoterapie. Používame tiež hypermangánové a otrubové kúpele a priaznivo pôsobí aj perličkový kúpeľ. Dôležitá je doba trvania kúpeľa, ktorá sa určuje podľa veku a fyzického stavu dieťaťa.“

Vhodné je opakovať liečbu 3 roky po sebe

Bývalý primár kúpeľov MUDr. Ján Lidaj, dodal: Po dlhoročných skúsenostiach sme zistili, že je vhodné opakovať kúpeľnú liečbu každoročne, tri roky po sebe. Pri opakovanej kúpeľnej liečbe sú najlepšie výsledky a 95% detí odchádza od nás podstatne zlepšené. Ak výsledky porovnávame s Mŕtvym morom, pacienti sa pri mori rýchlejšie vyliečia, ale účinok je dlhodobejší u nás. V Smrdákoch je liečenie pomalšie, ale účinok liečby vydrží minimálne pol roka až celý rok (závisí to od prekonaných ochorení a stresov).

Vďaka svojmu prírodnému bohatstvu – sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa kúpele Smrdáky zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení, či ochorení pohybového ústrojenstva. Kúpele patria do siete hotelov ENSANA.


Angelika Kmecová

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

10 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

12 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

15 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

16 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

20 hodín ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

1 deň ago