Obce a mestá Záhoria a Kopaníc

Víkend: V Holíči zaburácajú motory a potečie pivo, festivaly v Skalici, senobranie v Senici a jarmok v Brezovej

OOCR Záhorie: Mimoriadne bohatý program ponúka Záhorie ale aj Kopanice počas najbližšieho víkendu. V Senici je na programe senobranie, v Skalici festivaly vína a hudby, V Holíči rýchle stroje aj pivný festival a v Brezovej pod Bradlom sa môžete tešiť na tradičný jarmok a v Uníne sa predstavia samohyby.

Senobranie a Dostihový deň v Senici

V Senici sa v sobotu uskutoční ťažiskové podujatie kultúrneho leta. Hlavnou hviezdou najväčšej letnej kultúrno-spoločenskej akcie pod širákom v Senici bude Adam Ďurica. „Neoddeliteľnou súčasťou Senického senobrania je aj tradičný jarmok. Ľudoví remeselníci budú mať svoje stánky hneď pri vstupe na jarmočnisko na Sadovej ulici. Ďalší jarmočníci s predajnými stánkami budú svoj tovar ponúkať v areáli amfiteátra,“ uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský. Vstup na podujatie je zdarma.

https://www.krasyzahoria.sk/event/senicke-senobranie/

Ušľachtilosť, krása, športové napätie i zábava. Päť rovinových dostihov a jedna steeplechase cross-country v nedeľu 21. augusta so začiatkom o 13.30 h. Na dostihovej dráhe v mestskej časti Senice v Čáčove si v šiestich pretekoch s dĺžkou od 1000 do 3700 metrov zmerajú sily v rovinových a prekážkových dostihoch prihlásení džokeji so svojimi štvornohými zverencami.  Neváhajte a príďte. 

https://www.krasyzahoria.sk/event/dostihovy-den-v-senici/

V Holíči silné stroje a pivo potokom

Holíčom budú v sobotu burácať silné stroje a večer potečie pivo potokom. „Zámocký okruh je už tradične spojený s miestnymi pivnými slávnosťami. Preteky sú už tradične jednodňové. Od 9.00 h čaká na pretekárov tréning a od 14.00 h sú na programe preteky. Súčasťou podujatia bude Európsky pohár Vintage historických motocyklov a sajdkár. Hosťom podujatia bude dvojnásobný majster sveta Carlos Lavado,“ informoval o podujatí primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.

https://www.krasyzahoria.sk/event/xii-holicsky-zamocky-okruh/

Tradičné podujatie Zámocké pivné slávnosti nadväzuje na Zámocký okruh. Festival piva a zábavy počas celého podujatia v sobotu od 16:00 h až do neskorých nočných hodín spríjemnia speváci a skupiny rôznych hudobných žánrov.

https://www.krasyzahoria.sk/event/zamocke-pivne-slavnosti-holic/

Unínske Samohyby

V sobotu si záujemcovia môžu pozrieť aj Unínske samohyby, tradičné podujatie, ktoré tento rok jubiluje svojim 20. ročníkom.

Fest Maringota a Festival kráľovských vín v Skalici

Po dvojročnej pauze sa v sobotu opäť otvoria brány multižánrového hudobného festivalu Fest Maringota. „Ide o unikátny hudobný festival v bývalom pieskovcovom lome, ktorý sa koná tento rok už po desiaty raz. Dramaturgia festivalu pozostáva z mixu hudobných žánrov reprezentovaných najmä mladými slovenskými a českými umelcami. Okrem hudby čaká na návštevníkov tradičná skalická koštúfka vína sprevádzaná ľudovou hudbou Zlatnica a krátke divadelné predstavenie. Nebude chýbať ani street food a videoprojekcie premietané priamo na pieskovcovú stenu,“ predstavil podujatie výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.

https://www.krasyzahoria.sk/event/maringota-fest-2022/

Milovníci vína by si nemali nechať ujsť ďalšie podujatie v Skalici, ktorým je Festival kráľovských vín. „Ide o tradičnú Celoslovenskú výstavu vín s medzinárodnou účasťou, ktorá sa uskutoční v sobotu 20. augusta od 17.00 do 23.00 h v Dome kultúry. Pre verejnosť bude výstava spojená s ochutnávkou a vo večerných hodinách podporená aj kultúrnym programom,“ pozýva Ľudovít Bránecký z občianskeho združenia Vínna cesta Záhorie, ktoré je členom OOCR Záhorie a zároveň organizátor podujatia.

https://www.krasyzahoria.sk/event/festival-kralovskych-vin/

30. ročník Brezovského jarmoku

V Brezovej pod Bradlom, ktorá je bránou medzi Záhorím a Kopanicami vás čaká jubilejný 30. ročník Brezovského jarmoku. Počas piatka a soboty na vás čaká okrem produktov od tradičných remeselníkov, aj pestrá ochutnávka tradičných jedál a nápojov ako aj bohatý kultúrny program.

https://www.krasykopanic.sk/event/brezovsky-jarmok-slavnosti-svaka-ragana/

Muziganské Priepasné 2022

Obec Priepasné a Centrum tradičnej kultúry v Myjave Vás srdečne pozývajú na Muziganské Priepasné 2022.

https://www.krasykopanic.sk/event/muziganske-priepasne-2022/

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

21 minút ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

8 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

19 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago