Skalica

Výťažok septembrového charitatívneho behu poputuje na skalickú onkológiu

Nadácia AGEL pripravuje prvý charitatívny beh pre dospelých aj deti v Skalici. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa AGEL SK Martina Pavlíková.

V nedeľu, 25. septembra 2022, sa uskutoční 1. ročník charitatívneho behu pre dospelých aj deti s názvom SKALICKÁ OSMIČKA NADÁCIE AGEL, z ktorého štartovné v plnej výške bude venované onkologickému oddeleniu skalickej nemocnice.

Behať by chceli, ale nemôžu… VY ALE MÔŽETE. Pobežte Skalickú osmičku, charitatívny beh pre dospelých aj deti a  pomôžte pacientom onkologického oddelenia, kde sa každoročne lieči 4700 pacientov. Podujatia sa zúčastnia aj úspešní športovci.

Trasy pre všetkých – registrácia už teraz

Nadačného behu sa môžu zúčastniť bežci všetkých výkonnostných i vekových kategórií. Trasa pretekov, ktorá má osem kilometrov, povedie od Námestia Slobody v Skalici k Baťovmu kanálu a späť. Pre deti bude pripravená krátka trasa priamo na námestí.

Cena štartovného je vo výške 5 eur pre zaregistrovaných dospelých, prvých 100 účastníkov dostane aj tričko behu, pre zaregistrované deti je účasť zdarma. Registrácia je možná on-line už teraz až do 5. septembra 2022 na webovej adrese: skalickaosmicka.agel.sk, kde je možné nájsť aj všetky podrobné informácie o pripravovanom charitatívnom behu. Štartovné od 6.septembra 2022 a v deň štartu bude 10 Eur. Prezentácia pretekárov sa začne od 8:00 hod a potrvá do 9:30 hodiny.

Bohatý sprievodný program

Na bežeckých pretekoch nebude chýbať ani bohatý sprievodný program. ,,Pre dospelých sme pripravili rehabilitačné poradenstvo a deti sa môžu tešiť na interaktívny program s balónmi, ukážku prvej pomoci i prehliadku sanitného vozidla, nebude chýbať maľovanie na tvár. Tešíme sa na športovú akciu, kde však nejde tak o umiestnenie v cieli, ale hlavne o účasť a pomoc dobrej veci,“ uviedla správkyňa nadácie Mgr. Marta Csergeová.

FN Agel Skalica zdroj. TS Agel

NADÁCIA AGEL je nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Od svojho pôsobenia na Slovensku pomohla 499 žiadateľom čiastkou presahujúcu 359 639 Eur. Vecné dary poskytla 42 subjektom v hodnote viac ako 118 200 Eur. Prispela na 106 kompenzačných pomôcok v čiastke 72 422 Eur a spolufinancovala 315 kúpeľných a rehabilitačných pobytov v celkovej čiastke 177 562 Eur.

Je súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Jej poslaním je pomáhať osobám s hendikepom a organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru.

Tlačová správa

Recent Posts

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

17 hodín ago

Aktuálne: Nikolasa z Myjavy obvinili za šírenie poplašnej správy

V rámci včerajšieho poobedia (7.5.2024) polícia na linke 158 zaznamenala oznam o nachádzajúcej sa bombe…

19 hodín ago

Mlyny zo Záhoria sa zapoja do Dňa otvorených mlynov v Česku

V sobotu 11. mája 2024 sa po prvýkrát uskutoční v Českej republike Deň otvorených mlynov.…

21 hodín ago

Stupavské hádzanárky vyhrali 1. ligu, sezónu hodnotí tréner

Skvelý úspech sa podaril hádzanárkam HC Tatran Stupava. Ženy zo Záhoria ovládli suverénne 1. ligu,…

22 hodín ago

Deň víťazstva nad fašizmom

Pred 79 rokmi - 8. mája 1945 - sa na európskom kontinente skončil doposiaľ najtragickejší…

1 deň ago

📷 📺 Sobotište bolo „Mekkou“ habánov viac ako 200 rokov

Na Záhorí v Sobotišti v Trnavskom samosprávnom kraji vzniklo v zrekonštruovanom mlyne múzeum, ktoré pripomína…

2 dni ago