Categories: Záhorie

Záhorie má po 12 rokoch nového župana

V Trnavskom kraji zvíťazil poslanec hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Jozef Viskupič a na poste predsedu TTSK vystrieda Tibora Mikuša, ktorý bol vo funkcii od roku 2005 spolu tri volebné obdobia.

V prvom rade ďakujem všetkým mojim voličom za prejavenú dôveru. Sľubujem, že ich nesklamem,“ uviedol Viskupič a pokračoval: „Som rád, že obyvateľom Trnavského kraja nie je ľahostajné jeho smerovanie. Výsledky volieb jasne ukazujú, že občania nie sú spokojní s tým, že župa nehospodári dobre s peniazmi nás všetkých. Verím v silu obyčajných ľudí – odborníkov v rôznych oblastiach a výnimočných osobností. Náš kraj v rukách takýchto ľudí môže napredovať. Preto pozývam na spoluprácu všetkých ľudí, ktorí môžu a chcú pomôcť posúvať náš kraj vpred,“ povedal Viskupič.

K volebnému výsledku gratulujem aj svojim protikandidátom. Ešte raz ďakujem kandidátovi Jaroslavovi Cehlárikovi, ktorý sa v utorok vzdal svojej kandidatúry a spojil tak sily pre lepší Trnavský kraj. Aj vďaka tomuto spájaniu síl sa nám podarilo zvíťaziť. Dostali sme príležitosť vrátiť Trnavskému kraju postavenie, aké mu v skutočnosti patrí, a túto príležitosť naplno využijeme,“ dodal Viskupič.

Jozef Viskupič sa narodil 8. februára 1976 v Trnave. Vyštudoval históriu a filozofiu na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a masmediálnu komunikáciu na UCM v Trnave. Od roku 2010 pôsobí ako poslanec NR SR za hnutie OĽANO a v súčasnosti je podpredsedom Výboru NR SR pre kultúru a médiá. V krajskom meste aj žije a s manželkou Romanou vychováva syna a dcéru.

K výsledkom volieb sa vyjadrila aj líderka OĽANO Veronika Remišová. „Je vidieť, že ľudia si želajú zmenu a vláda oligarchov a neschopných politikov sa začína rúcať. Zdá sa, že dnes sa nám podarilo poraziť stranu Smer v regiónoch a ja verím, že sa nám to o dva roky podarí aj v parlamentných voľbách. Slovensko si zaslúži čestnú a schopnú vládu,” uviedla Remišová.

 

Tlačová správa

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

3 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

4 hodiny ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

6 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

7 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

17 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

18 hodín ago