Categories: Senica

Aké sú zámery mesta v oblasti zelene a životného prostredia v Senici? Aj to sa dozviete na Ekotopfilm – Envirofilm 2019

Mesto Senica predstaví svoje zámery v oblasti zelene a životného prostredia počas festivalu Ekotopfilm – Envirofilm vo štvrtok 20. júna 2019. Informuje mesto Senica na svojej oficiálnej stránke www.senica.sk.

Pre návštevníkov bude v Dome kultúry v Senici okrem pestrého programu dokumentárnych filmov, pripravená časť, kde sa bude hovoriť o revitalizácii parku, o zámeroch mesta v oblasti zelene a životného prostredia, o úrovni triedenia v  meste. Otvorí sa aj téma mestských včiel, či diskusia o vysiatí lúčnych porastov v určitých častiach mesta bez kosenia a veľa iného. No a počas festivalu budú ocenení víťazi súťaže v zbere papiera, ktorú vyhlásilo mesto.

Ekotopfilm – Envirofilm 2019

Cieľom festivalu Ekotopfilm – Envirofilm je inšpiratívnym spôsobom meniť správanie spoločnosti vo vzťahu k životnému prostrediu.

Na divákov čaká množstvo zaujímavých filmov ,ktoré prenesú diváka prostredníctvom filmového plátna do divokej prírody, ale aj priamo do centra nelegálneho obchodu.

Doobeda od 08:30 do 12:30 h je Junior festival – program pre vopred prihlásených žiakov základných a stredných škôl, pozostávajúci z filmového a sprievodného programu.

Premietanie pre verejnosť so sprievodnou besedou/diskusiou bude od 16:00 do 21:30 h. Vstup na filmové premietania aj sprievodný program je už tradične zadarmo.

Filmy na Ekotopfilm – Envirofilm 2019

16:00 – 16:55 h: Medvede z Kamčatky – prírodopisný film o živote dvoch medvedíc a ich medvieďat v juhokamčatskej rezervácii
17:00 – 17:55 h: Po záruke – ako ďaleko zájdete v Nórsku, ak sa budete stravovať výlučne potravinovým odpadom? Zdá sa, že dosť ďaleko.
18:00 – 18:55 h: Vyhodnotenie zberu papiera, TS o triedení odpadu, PARK a Zeleň v našom meste, Diskusia
19:00 – 19:50 h: Pytliacke podsvetie – dokumentárny film o nelegálnom zabíjaní nosorožcov
19:50 – 20:25 h: Slamky – silný dokumentárny film o plastových slamkách a iných formách plastového odpadu, ktorý sa dostáva do našich vodných tokov a oceánov.
20:30 – 21:30 h: Zrodené z ohňa – príbeh búrlivej sily Zeme, o ostrovoch na juhovýchode Ázie, ktoré sú jedinečné oblasti s lezúcimi kengurami, boxujúcimi prasatami, kde sa vtáčatá liahnu priamo z popola vybuchujúcej sopky.

zdroj: mesto Senica / www.senica.sk

Redakcia

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

2 hodiny ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

3 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

8 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

9 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

11 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

12 hodín ago