Categories: Senica

📷 Dve senické školy majú nové učebne informatiky, biológie, cudzích jazykov či polytechniky

Žiakom dvoch senických základných škôl sa otvoril priestor na ľahšie, spontánnejšie a praktickejšie zvyšovanie odborných znalostí, kompetencií a zručností. NaZahori.sk informovala hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

Cudzie jazyky, biológiu, informatiku a pracovné vyučovanie sa budú na týchto školách učiť inak ako doteraz a to najmä vďaka moderne vybaveným odborným učebniam. Nové liate podlahy, vymaľované triedy, nový nábytok, technika, moderné didaktické pomôcky a najmodernejšie technológie sú súčasťou projektu Modernizácia odborných učební v ZŠ V. Paulínyho-Tótha Senica a v ZŠ s MŠ J. Mudrocha, na ktoré mesto Senica získalo nenávratné finančné prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu.

V ZŠ s MŠ J. Mudrocha má byť postupne preinvestovaných 189 072,23 eur a v ZŠ V. Paulínyho-Tótha bude modernizácia učební stáť 174 564,11 eur. Obe základné školy z týchto peňazí zriadili učebne biológie, cudzích jazykov, výpočtovej techniky a polytechniky,” uviedla Moravcová.

Niektoré učebne bolo potrebné aj stavebno-technicky upraviť. Podlahové krytiny nahradili liate podlahy, triedy majú novú elektroinštaláciu a vymaľované steny. Učebne sú zariadené zbrusu novým nábytkom a výučbovou technikou. “A práve moderné technológie sú tým, čo odlíši výučbu v týchto učebniach od tej doterajšej. Nový spôsob vyučovania bude zaujímavejší nielen pre žiakov, ale aj samotných učiteľov. Zásadným rozdielom v porovnaní so súčasnou situáciou bude vybavenosť modernými didaktickými pomôckami, ktoré umožnia učiteľom praktickým a pútavým spôsobom prednášať učivo školských osnov,” doplnila hovorkyňa mesta.

Pre ukončenie celého projektu chýba už len dodanie didaktických pomôcok a potom už nič nebráni, aby sa začali odborné učebne na školách naozaj naplno využívať. Ich dodanie predpokladáme do konca roka 2020. 

Odborné učebne boli v minulosti modernizované aj v ZŠ na Sadovej ulici, a to v programovom období 2007 – 2013 v rámci celkovej rekonštrukcie školy.

Tlačová správa

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

1 hodinu ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

2 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

7 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

8 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

10 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

11 hodín ago