Categories: Skalica

📷 Hokejmarket Skalica víťazom základnej časti!

Hokejbalisti Hokejmarket Skalica zvíťazili v poslednom kole extraligy nad súperom z Považskej Bystrice a zaistili si víťazstvo po základnej časti. 

Hokejmarket Skalica – PROTEF Považská Bystrica 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

Góly: 15. Smetana (P. Janáč, Mikéska), 18. Sobol (Rampáček), 29. Božik (P. Janáč), 34. Martinusík (Rampáček, Patinka) – 6. Miške (Demáček, L. Ďurkech), 12. Oravec (Piják)

Zápas ale vôbec nezačali dobre, keď v 12. minúte po presných zásahoch Miškeho a Oravca viedol súper 2:0. Lenže v poslednej minúte prvej časti znížil Rado Smetana na rozdiel jedného gólu a do druhej časti tak Záhoráci vstupovali s minimálnou stratou.

V prostrednej tretine sa Hokejmarket pustil do svojho súpera a v 18. minúte podarenou strelou vyrovnal Sobol. Napriek tlaku a šanciam sa im ale dlho nedarilo nakloniť misky váh v ich prospech. Až v 29. minúte nenápadna strela Božíka podliezla betóny hosťujúceho gólmana a Skalica prvýkrát viedla.

Lenže v úvode tretej časti sa musela mať na pozore, lebo súper zvýšil obrátky a v úvodných minútach horelo pred bránkou Hokejmarketu. V nej však vytiahol nejeden skvelý zákrok brankár Černáček. Domáca striedačka vycítila nebezpečenstvo, zobrala si oddychový čas, ktorý sa ukázal ako dôležitý moment stretnutia. Po ňom Skaličania nielenže vyrovnali hru, ale zásluhou pohotového Martinusíka pridali aj poisťovací štvrtý gól. Aj keď na ihrisku pribudlo nielen vzruchu ale aj tvrdosti a často sa hralo v nekompletnom zložení, výsledok sa už nezmenil, čo pre Záhorákov znamenalo víťazstvo po základnej časti.

Skaličania sa už v sobotu a v nedeľu 6. a 7. apríla 2019 predstavia na domácom ihrisku proti súperovi zo Svidníka vo štvrťfinále, ktoré sa hrá na tri víťazné stretnutia.

Ďalšie výsledky:

Kometa Vrútky – Jokerit Petržalka 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 1. Ruttkay (Fillo), 7. Farbák (Vidlár), 29. Vidlár (Fillo), 45. Zeman (Čipkala) – 38. Kurtin (Zámečník)

Leaders Ružinov – ŠKB 98 Pruské 2:6 (2:1, 0:1, 0:4)

Góly: 6. Baláž (Polák), 13. Andris (Bobál) – 8. Vozár (Cíbik, Balga), 20. Vozár (Balga, Krčmárik), 35. Balga (Vozár, Valášek), 40. Cíbik (Vozár, Valášek), 41. Bielik, 41. Vozár (Valášek, Cíbik)

ŠKB Martin – LG Slovmatic Bratislava 8:2 (4:2, 3:0, 1:0)

Góly: 1. Poliaček (Romančík, Fodrek), 11. Murček (Fedor, Bielený), 13. Tupý (Poliaček, Tomečko), 15. Poliaček (Tomka, Tupý), 20. Poliaček (Tomečko, Tomka), 24. Poliaček (Tomka, Tupý), 28. Bielený (Murček, Romančík), 35. Murček (Fodrek, Romančík) – 8. Drozdík (Velčický), 15. Mikulčík (Šulc, Kanich)

Nitrianski Rytieri – Lion Svidník 8:2 (3:0, 2:2, 3:0)

Góly: 6. Čičo (Tábi, Káčer), 9. Révay (Tábi), 15. I. Gajdoš (Čičo, Daniška), 17. König (Daniška), 25. Daniška (Titka), 34. Daniška (Titka, König), 42. Petrovič (Myjavec, Bajtala), 45. Révay (Káčer, Tábi) – 19. Balogáč, 28. Balogáč (Gulik)

Enviform Třinec – MŠK Kežmarok 2:5

 

Štvrťfinálové dvojice play off

(hrá sa 6., 7, 13. apríla, prípadne 14. a 20. apríla)

Hokejmarket Skalica – Lion Svidník

ŠKB Martin  – LG Slovmatic Bratislava

Nitrianski Rytieri – Kometa Vrútky

PROTEF Považská Bystrica – ŠK 98 Pruské

Vlado Miček

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

55 minút ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

2 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

7 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

8 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

10 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

11 hodín ago