Categories: Senica

📷 📺 Futbalisti FK Senica dokázali zdolať Zlaté Moravce 3:0 a poskočiť z posledného miesta

Futbalisti FK Senica privítali v zápase 14. kola svojho priameho konkurenta o posledné miesto v tabuľke.

FK Senica – Zlaté Moravce 3:0 (0:0)

Góly: 64. Deretti, 84. Dias, 89. Solano

Rozhodcovia: Smolák – Roszbeck, Jenčura – Nemček, žltá karta: 43. Brašeň, 615 divákov.

FK Senica: Taborda – Nirennold, Kay, Dias – Deretti, Petshi (88. Otrísal), Tesija (82. Solano), Zezinho, Kotula – Azankpo, Castaňeda (88. Kováč). 

FC ViOn Zlaté Moravce: Krnáč – Čögley, Práznovský, Banovič, Chren – Duga, Casado, Richtárech, Brašeň (72. Švec) – Ľupták (18. Ewerton) – Ďubek (42. Urgela). 

Do zápasu vstúpili jednoznačne lepšie hostia, ktorí si už v prvej päťminútovke vytvorili dve gólové hlavičky. Už v 2. minúte centroval po rohovom kope Ďubek a Banovič preskočil Petshiho, ktorý sa len vďačne pozeral na Tabordu, ktorý predviedol skvelý zákrok. V 4. minúte výborne centroval Duga, ale hlavička Brašeňa mierila presne do stredu brány a Taborda loptu spoľahlivo skryl do náručia. Ani do tretice hlavička hostí neprekvapila Tabordu v 8. minúte. Až potom sa k akej takej aktivite prebrali aj domáci, ale na viac ako pokusy o vypýtanie si faulov to nestačilo. V 18. minúte prišlo k prvému striedaniu hostí, keď sa nezavinene zranil Branislav Ľupták a napriek snahe sa už nedokázal plnohodnotne zapojiť do stretnutia. Ani zranennie nezastavilo aktivitu hostí, ktorí sa v 21. minúte dostal ido ďalšej nádejnej šance. Ďubek pripravil pozíciu na hranici šestnástky Richtárechovi, ale jeho pokus mieril do stredu brány a Taborda loptu chytil. Po polhodine hry sa do veľkej príležitosti dostávala dvojica hostí Ewerton, Ďubek. Úspešne sa vyhla postaveniu mimo hry, ale v päťke sa prvý menovaný nedokázal presadiť cez neistého Diasa. V závere prvej časti prišlo v tíme hostí aj k druhému vynútenému striedaniu. Ihrisko opustil aj druhý ofenzívny hráč Ďubek, ktorý musel prenechať priestor na ihrisku Urgeľovi. Ten ešte v závere vyskúšal pozornosť domáceho gólmana a uzavrel strelecký účet prvého polčasu na 5:0 pre hostí.

 Druhý polčas začal opatrnejšie, ale už v 50. minúte sa Deretti rútil na Krnáča, ktorý však pokus Brazílčana vytlačil na rohový kop. Potom  už opäť prevzali opraty do rúk hostia, ktorí si vypracovali tri strelecké možnosti, ale buď netrafili medzi tri žrde alebo výborne zasiahol Taborda. V 57. minúte sa k tvrdej strele dostal Urgeľa, ale strelu opäť zlikvidoval Taborda. V 59. minúte si druhý strelecký pokus zapísali domáci, keď Deretti z uhla prevetral Krnáčove rukavice. V ďalších minútach si dobré príležitosti vypracovali hráči hostí, nevyužili ich a tak platilo staré známe nedáš – dostaneš. Záhorákom vyšiel rýchly protiútok, keď sa individuálne presadil Deretti a nedal Krnáčovi šancu. Vzápätí mal na hlave vyrovnanie Urgeľa, ale jeho hlavička po rohu Brašeňa minula tri žrde. V 67. minúte sa dostali domáci do ďalšieho prečíslenia, ale Castaňeda črtajúcu sa príležitosť zbrklo zahodil nepresnou prihrávkou. V 83. minúte prišiel na ihrisko Solano a okamžite naservíroval Azankpovi loptu do čistej gólovej šance, ale Duga skvelým zásahom zabránil čistému gólu.Z následného rohu Zezinha už ale zapršalo, keď si na neho najlepšie nabehol Dias a dostal Záhorákov do dvojgólového vedenia. V závere spravila defenzíva hostí obrovskú chybu, ktorú nemilosrdne trestal Solano, ktorý si otvoril strelecký účet v Senici a uzatvoril skóre na konečných 3:0.

Hlasy po zápase

Frederico Ricardo, tréner FK Senica: “Taký je futbal. V prvom polčase sme mali množstvo problémov, náš súper si vypracoval tri šance na skórovanie. Do druhého polčasu sme zmenili niektoré veci a strelili sme gól ako prví. V takomto zápase to bolo veľmi dôležité dať prvý gól. Následne sme pridali druhý a bolo po zápase. Pre nás to je veľmi dôležité víťazstvo. Nehrali sme veľmi dobre, no vyhrali sme. Inokedy sme zasa hrali lepšie a nezískali sme ani bod. Toto víťazstvo chcem venovať nášmu majiteľovi Philipovi a hráčom, veľmi si to zaslúžia.

Juraj Jarábek, tréner FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble: “Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. Chlapci boli pripravení, do prvého gólu plnili všetko, čo sme si povedali. Prvý polčas mal byť suverénne 3:0. Senica v podstate nič nemala, z prvého brejku sa im podarilo skórovať, Deretti to zakončil fantasticky. Následne roh, ktorý nemal byť, no inak pán rozhodca pískal v tomto zápase veľmi dobre. Futbal bol k nám dnes veľmi krutý. Svedčí to o našej situácii. Sme dobrí futbalovo, dobre sa na nás pozerá, no dať gól je pre nás momentálne veľký problém.

FK Senica – ViOn Zlaté Moravce 3:0
Redakcia

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

60 minút ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

2 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

7 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

8 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

10 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

11 hodín ago