Categories: Senica

Krízový štáb mesta Senica rokoval aj o školách od 15. marca

Krízový štáb mesta Senica v stredu 10. marca 2021 rozhodol aj o tom, že od pondelka 15. marca pokračuje prevádzka prvého stupňa základných škôl a takisto materských škôl v doterajšom režime. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

To znamená, že žiaci prvého stupňa sa budú vzdelávať prezenčne. Prezenčné vzdelávanie bude pokračovať aj v rámci základnej umeleckej školy pre deti prvého stupňa, okrem sekcie dychových nástrojov a spevu,“ uviedla Moravcová.

Ako doplnila, v základných školách budú otvorené aj školské kluby detí a prevádzky spoločného stravovania. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) nevydal žiadne nariadenie alebo opatrenie v súvislosti s ohláseným prechodom okresu Senica do čiernej fázy na stupnici platného COVID automatu.

Od 15. marca sa zároveň rozširuje povinnosť nosiť respirátory pre všetky interiéry. Jednou z troch výnimiek majú deti do ukončenia prvého stupňa základných škôl, stále však aj u nich platí povinnosť nosiť rúška. „Mestská polícia bude počas budúceho týždňa v rámci preventívnych akcií v teréne rozdávať respirátory a zároveň kontrolovať a upozorňovať na dodržiavanie sprísnených opatrení,“ informovala hovorkyňa.

V súčasnosti je dochádzka žiakov prvého stupňa vo všetkých otvorených základných školách na úrovni v priemere 81 percent. „Základná škola na Sadovej ulici je od 10. marca do 23. marca na základe rozhodnutia RÚVZ Senica uzatvorená z dôvodu pozitívne testovaného zamestnanca. Dištančne sa v rámci ZŠ s MŠ Jána Mudrocha vzdeláva jedna trieda štvrtákov. Dochádzka škôlkarov na tejto škole predstavuje 75 percent,“ uviedla Moravcová.

V rámci mestskej Materskej školy L. Novomestského a všetkých jej elokovaných pracovísk triedy navštevuje cca 50 percent detí. Prevádzka ostáva v štandardnom režime, prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Na základe usmernenia riaditeľky MŠ L. Novometskehého pri nástupe dieťaťa do škôlky sa budú musieť preukázať negatívnym výsledkom testu (antigénovým alebo RT-PCR), nie starším ako sedem dní, obaja zákonní zástupcovia dieťaťa žijúci v spoločnej domácnosti. Zákonný zástupca po preukázaní sa negatívnym testom v mobile alebo na tlačive, túto skutočnosť potvrdí svojím podpisom na tlačive „čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti“ v MŠ.

Mestský úrad Senica bude fungovať v týždni od 15. marca v obmedzenom režime, ale s otvorenými pokladňami. Počas stránkových dní bude úrad otvorený od 8:00 do 11:00 a od 12:30 do 15:00 hodiny (v piatok do 14:00) tak, aby sa dvakrát denne stihla vykonať dezinfekcia spoločných priestorov na prízemí v okolí informácií a pokladní. Vstup do budovy bude občanom umožnený na základe preukázania sa negatívnym výsledkom testu na COVID-19 nie starším ako sedem dní alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starším ako tri mesiace, prípadne dokladom o zaočkovaní proti COVID-19 (aj druhou dávkou) a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní s výnimkami uvedenými vo Vyhláške č. 47 ÚVZ SR.

Redakcia

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

37 minút ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

5 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago