Categories: Skalica

Mesto Skalica zverejnilo návrh rozpočtu bez zapracovania stanoviska a pripomienok ekonomickej komisie

Poslanec Mestského zastupiteľstva v Skalici Vladislav Horňák zverejnil na sociálnej sieti svoje zhrnutie s postupom prípravy druhého návrhu rozpočtu mesta Skalica na rok 2020.

PRÍPRAVA DRUHÉHO NÁVRHU ROZPOČTU MESTA 2020

Zverejnil na svojom poslaneckom profile na FB / Ing. Vladislav Horňák (uvádzame v plnom znení bez úprav).

Vážení občania,

rád by som i v roku 2020 pokračoval s informovaním o mojej práci poslanca Mestského zastupiteľstva, dovoľte mi preto oboznámiť Vás s postupom prípravy druhého návrhu rozpočtu Mesta Skalica na rok 2020.

11.12.2019 Na decembrovom zasadnutí MsZ poslanci nepodporili rozpočet predložený primátorkou. Hlavnými dôvodmi boli nesúlad so Zákonom o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy, nesúlad s platnými VZN Mesta Skalica, nekonzistentnosť navrhovaných opatrení s Uzneseniami MsZ a nespočet číselných a rozpočtových chýb.

16.12.2019 Ekonomická komisia po neschválení rozpočtu urgentne zasadla a pripravila stanovisko, ktorým navrhla východiská zostavovania rozpočtu. (obr. príloha)

7.1.2020 Bola zvolaná porada poslancov, za účelom prekonzultovania nového návrhu rozpočtu na rok 2020, ktorý nám bol doručený po novom roku. Do zápisu sa viacerí z nás vyjadrili ku konkrétnym problematickým častiam tohto 1. variantu druhého rozpočtu rozpočtu na rok 2020.

13.1.2020 Zasadla Ekonomická komisia, aby dala taktiež svoje stanovisko k 1. variantu druhého rozpočtu na rok 2020 (obr. príloha).

 

14.1.2020 Poslancom bol od primátorky doručený 2. variant druhého rozpočtu 2020 s údajne zapracovanými pripomienkami z porady poslancov, bez zapracovania stanoviska Ekonomickej komisie (dôvod?), ktorej zápis bol doručený až nasledujúci deň 15.1.2020.

17.1.2020 Bol zverejnený na úradnej tabuli 3.variant druhého rozpočtu 2020, bez zapracovania pripomienok Ekonomickej komisie (dôvod?) a primátorka vyzýva verejnosť vrátane poslancov (poslancov?), aby zaslali svoje pripomienky k tomuto 3. variantu druhého rozpočtu na rok 2020.

Vážení občania, ako poslanec som svoje pripomienky odovzdal na porade poslancov, ako prizvaný hosť som svoje pripomienky odovzdal na zasadnutí Ekonomickej komisie. Spôsob prípravy druhého rozpočtu pre rok 2020 však považujem opäť za chaotický a sám som zvedavý čo prinesie 4. variant návrhu druhého rozpočtu pre rok 2020, ktorý mi bude doručený v rámci oficiálne zaslaných materiálov pre rokovanie MsZ.

Mesto Skalica má návrh rozpočtu, poslanci ho budú schvaľovať vo februári

Mesto Skalica zverejnilo návrh rozpočtu na rok 2020, ktorý počíta s prebytkom. 

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/3025-mesto-skalica-ma-navrh-rozpoctu-poslanci-ho-budu-schvalovat-vo-februari

Redakcia

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

58 minút ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

5 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago