Categories: Skalica

Najlepší hráč v kanadskom bodovaní Rišo Válek urobí pre svetový šampionát všetko

Hokejbalová sezóna je dávno za nami a nová ešte poriadne ďaleko, ale skalickí hokejbalisti nie sú bez tohto športu ani v tomto období.

Väčšinu z hráčov, ktorí tvorili kostru mužstva sme stretli na víkendovom Memoriály  Michala Nemšovského. Jedným z nich bol aj najlepší hráč uplynulého ročníka extraligy Rišo Válek.

Sezóna je už síce dávno na nami, ale v hráčoch ešte rezonuje. „Aj s  odstupom času ju beriem ako sklamanie. Medailu sme si za celoročnú snahu zaslúžili, ale nevyšlo nám štvrťfinále. Neboli sme v optimálnej forme a povedal by som, že ani v zostave. Chýbalo nám to skalické srdéčko, ktoré nás zdobilo v minulých sezónach. Proste ju hodnotím ako zlú sezónu,“ začal vysoký útočník Rišo Válek.

Vypadnutie s LG vás bude asi ešte dlho mátať, rozhodli domáce stretnutia, v ktorých ako keby mužstvu chýbala šťava. „Chýbali nám predovšetkým góly. Rozprávali sme si v kabíne, že ideme obhájiť titul, ale na ihrisku chýbal zápal. Ten „chtíč“, ktorý nás zdobil v majstrovskej sezóne. Dá sa povedať, že sme to strelecky ťahali ja, Rampa (Milan Rampáček) a Jaro (Martinusík) celú sezónu a potom v minuloročnom play-off zatiahla každá lajna. Zomkli sme sa vtedy a to tento rok chýbalo. Bez gólov sa nedá postúpiť. Keď doma prehráme dve stretnutia, tak sme si ten postup nezaslúžili. Sezóna nebola zlá, keď sme skončili tretí po základnej časti, ale play-off nám nevyšlo. Treba priznať, že LG bolo v tejto sérii lepším mužstvom,“ hľadal príčiny neúspechu Válek.

Tebe osobne sa darilo, strelil si v 26 dueloch 28 gólov a opanoval si aj celkové kanadské bodovanie s 55 bodmi. „Keď tomu športu človek dá čo má, tak sa mu to vráti. Ja som celú sezónu poctivo trénoval, nevynechal som ani jeden zápas. Tieto body by som však nedokázal bez kvalitných spoluhráčov. Rampa a Jaro mi k ním pomohli obrovskou mierou, hrať s nimi je nádhera. Ja som dal 28 gólov a z nich snáď 20 tak, že som bol na tom svojom „místečku“ a len som nastavil hokejku. Ako sa hovorí, do prázdnej bránky po ich kombináciách,“ pochválil svojich spoluhráčov „Valec“ ako hokejbalistu prezývajú.

Teraz je prestávka, ale nezaháľaš. Naposledy sme ťa videli na Memoriály Miška Nemšovského. „Mal som tam vlastné mužstvo Indiánov. Toto mužstvo som založil ja a keďže Miško bol môj dobrý kamarát, bolo jasné, že tu nebudeme chýbať. Ako sa hovorí, je to naša každoročná povinnosť, ktorú si samozrejme radi plníme,“ uviedol útočník Hokejmarketu Skalica.

Turnaje sú jedna vec, ale seriózna príprava na sezónu druhá. „Teraz mám ešte voľno. V polovici júla začínam s individuálnymi prípravami a potom už prichádzajú na rad spoločné tréningy,“ naznačil najbližší tréningový program Válek.

Asi netreba prízvukovať, v akom drese ťa najbližšiu sezónu uvidíme. „Samozrejme v drese Hokejmarketu! Skalica je môj život a tak určite žiadna zmena nenastane,“ bez zaváhania dodala ofenzívna sila Záhorákov.

V nadchádzajúcej sezóne je na programe aj svetový šampionát, ktorý sa uskutoční na Slovensku. „Už do prípravy sa do toho „pustím po hlave“. Som v takom veku, keď som si povedal, že teraz alebo nikdy. Tréner Ďuriš je pre mňa obrovská osobnosť na lavičke. Pre slovenský hokejbal spravil veľa. Ja sa o svoju šancu, ak ju dostanem, pobijem zo všetkých síl. Budem vďačný za každú pozíciu v tíme. Ak by som sa do tímu dostal ako trinásty útočník, ani tým by som nepohrdol a spravím pre to maximum, aby sa mi to podarilo,“ zakončil odhodlane vyhlásený kanonier. 

Vlado Miček

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

42 minút ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

2 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

7 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

8 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

9 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

10 hodín ago