Categories: Sobotište

ObFZ Senica, 7. liga: TJ Sobotište: Jednoznačný líder jesennej tabuľky

Futbalisti TJ  Sobotište jasne vyhrali jesennú časť Vll. ligy ObFZ  Senica pred ŠKF Štefanov. 

Rozhovor nám poskytol tréner TJ Sobotište Karol Fabian ml. 

Jesennú časť ste začali famózne . Po prvých dvoch zápasoch ste mali skóre 9:0 a plný počet bodov. Až s Unínom ste inkasovali prvý gól a to vlastný.

Keď sme hrali s TJ Unín doma, chceli sme potvrdiť tých 6 bodov a to pekné skóre. Bohužiaľ  súperovi zachytal veľmi dobre brankár, na nešťastie z ojedinelého brejku sme inkasovali gól a to Patrik Kadlečík hlavičkoval  malú domov a preloboval vlastného brankára. Nakoniec sme tento zápas vyhrali 2 : 1. Napriek tomu môžem povedať, že s obranou som bol spokojný, lebo inkasovali sme najmenej gólov – len 8 za celú jeseň. 

Po jeseni máte 5-bodový náskok. Ako to vidíte z Vášho pohľadu? 

Keď mám byť úprimný, tak ten bodový rozdiel mohol byť ešte väčší. Mrzia remízy s mužstvami, ktoré sme herne prevýšili a mali sme jednoznačne zbierať plný počet bodov /Čáry a Petrová Ves/, ale hlavne prehra v Kunove, kde sme boli o triedu lepší a aj tak sme prehrali. Po hernej stránke sme dominovali vo všetkých zápasoch. V tejto časti sezóny sme sa vyhli výkyvom vo výkonnosti a veľmi dobré bolo, že aj keď sa niektorí hráči zranili, tak ich dobre zastúpili ďalší hráči. 

Aj Vy ste boli v troch zápasoch na súpiske mužstva medzi náhradníkmi. Ste teda hrajúci tréner?

To nás nebolo dosť, aj to sa stáva, ale mojou prioritou je trénovanie, máme dosť mladých hráčov, ktorí môžu hrať namiesto mňa. 

Po jesennej časti, ktorého hráča by ste vyzdvihli, ktorý zápas sa Vám vydaril a na ktorý by ste najradšej zabudli? 

Nerád hodnotím jednotlivcov. V prvom rade je to kolektív, ale keď musím  tak pochválim za zodpovedný prístup Mira Tomečka a hlavne Patrika Kadlečíka. Všetci si zaslúžia pochvalu za túto časť sezóny. Ten najlepší zápas, ktorý sme odohrali, bol s Hradišťom pod Vrátnom, ale celkove sme si držali stabilnú výkonnosť celú sezónu, i keď sme v niektorých zápasoch doplácali na nepremieňanie šancí. 

Aké zmeny nastali na jeseň v kádri ? 

Pred začiatkom jesene 2017 odišli z kádra Ján Chvála a Martin Ravas. Prišiel však z U 19 Senica Mário Krišák ktorý bol veľkým prínosom pre naše mužstvo. 

 Kedy začnete prípravu na jarnú časť 2018? 

Prípravu začíname 23.1.2018 v Sobotišti v telocvični, potom ideme 26.1.2018 do Filipova na 3 dni. Prvé prípravné stretnutia budú 11.2. v Senici na umelej tráve a stretneme sa s Hlbokým, ďalej to budú Radošovce, Cerová, Rybky a posledný prípravný zápas odohráme doma s Rovenskom. Súťaž začína 25.3 a hráme v Šajdíkových Humencoch.

O Vás viem, že ste bol ako žiak aj dobrý hokejista. Prečo futbal? 

Mám rád kolektívne športy. Hokej bola moja srdcovka,/ otec bol dlhoročný funcionár HC Dukla Senica/ ale neskôr kamarát /tiež hokejista/ Stano Šulc ma rýchlo prehovoril, hrávali sme futbal  v Hlbokom, kde im tiež za všetko ďakujem. Teraz som v Sobotišti a som spokojný. 

Tréner TJ Sobotište Karol Fabian ml.

Niečo na záver …

Chcel by som sa na záver poďakovať všetkým ľuďom v Sobotišti, ktorí sú ako jedna veľká futbalová rodina, či už sú to fanúšikovia, ktorí nás slušne povzbudzujú doma i vonku a potom sú to hlavne sponzori nášho klubu, bez ktorých by sme nemohli robiť túto športovú činnosť. Poďakovanie si zaslúži vedenie klubu TJ Sobotište. Je to moja druhá sezóna v klube a som za to vďačný, že doteraz sme ťahali za jeden povraz. Som spokojný ako reprezentujeme v zápasoch či už hrou, ale hlavne slušným vystupovaním našu obec. Do jarnej časti ideme skromne od zápasu k zápasu, no sebadôvera nám nechýba, veď sme prví. Čakajú nás ťažké zápasy, ale pevne verím, že sa cez zimnú prestávku dobre pripravíme a potvrdíme tabuľkové postavenie. Hlavne chceme, aby ste Vy, naši fanúškovia boli spokojní s našimi výkonmi. 

TJ  Sobotište

Káder: Matúš Velický – Martin Hyža, Mário Krišák, Patrik Kadlečík, Miroslav Bosák, Radovan Tomeček, Tomáš Čederle, Denis Nečas, Tomáš Vizváry, Marek Včelka,/ najviac 5 žltých kariet /, Karol Hála, Roman Kubina, Marek Vandák, Miro Tomeček / naviac 9 gólov / Bruno Polák, Michal Kadlečík, Zdeno Černák

Realizačný tím: Tréner Karol Fabian, asistent trénera Miroslav Tomeček, masér Jaroslav Čenteš, vedúci mužstva Alžbeta Slezáková, predseda klubu Patrik Kadlečík, ktorý ako hráč odohral najviac 1170 minút v jeseni.

Do mužstva sa vráti Vlado Rehák, Erik Čajko a Jano Chvála. 

 

 

Redakcia

Recent Posts

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

4 hodiny ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

5 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

7 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

8 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

18 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

18 hodín ago