Skalica

OOCR Záhorie: V Skalici sprevádzkovali nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle

Cyklistická verejnosť v meste Skalica môže využívať novú službu, ktorou je nabíjacia stanicu pre elektrobicykle umiestnenú priamo v centre mesta Skalica na Námestí slobody pred Gymnáziom F. V. Sasinka.

Táto aktivita sa uskutočňuje s finančnou podporou Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie. „Neustále sa rozširujúca sieť elektrostaníc na Záhorí nepochybne prispeje k skvalitneniu služieb v oblasti cestovného ruchu. Už v uplynulom roku sme podnikli v tejto oblasti viacero koncepčných krokov. Okrem distribúcie cyklomáp, osadenia cyklostojanov a servisných stojanov bolo zakúpených niekoľko cyklonabíjacích staníc a v nastúpenom trende pokračujeme aj tento rok,“ uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Nabíjacie káble k nabíjacej stanici sú k dispozícii v Turistickej informačnej kancelárii, ktorá sa nachádza v Dome kultúry. „Pre región Záhorie je dôležitý rozvoj cykloturistiky s využitým smart riešení v tomto druhu dopravy. Návštevníci mesta Skalica môžu využiť nové nabíjacie elektrostanice nachádzajúce sa priamo v centre mesta,“ vyjadrila sa  primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

Pred začiatkom letných prázdnin pribudne v Skalici aj druhá nabíjacia stanica pre elektrobicykle a to pri atraktívnom turistickom cieli Skalických rybníkoch. „Elektrobicykle naberajú na popularite, preto neustále rozširujeme sieť cyklonabíjacích staníc na celom Záhorí. Zároveň táto rozširujúca sa sieť prispieva k rozvoju cykloturistickej infraštruktúry a tým k ekologizácii dopravy. Pripravujeme aj cyklomapu, ktorá zohľadní nové trasy aj infraštruktúru,” doplnil výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Študent skalického gymnázia v tíme Petra Sagana

Študent IV.B triedy skalického gymnázia Samuel Skladan sa stal členom nového slovenského prokontinentálneho cyklistického tímu…

4 hodiny ago

Záhorie a Kopanice: Cez noc prehánky a výdatný dážď

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) vydal na túto noc do utorka 7.5.2024 doobeda, výstrahu 1. stupňa…

5 hodín ago

Pri tragickej nehode motorkára na Záhorí zasahoval vrtuľník

Leteckí záchranári zo svojej základne v Bratislave boli dnes popoludní vyslaní k nehode motocyklistu v…

6 hodín ago

TTSK: Župa bude spolupracovať s Ústavom pamäti národa

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podpísal memorandum o spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Memorandum zahŕňa spoluprácu s verejnoprávnou…

8 hodín ago

Sekulský jarmok remeselníkov 2024

Zažite opäť jedinečnú atmosféru na podujatí Sekulský jarmok remeselníkov 2024, ktorý oživí obec na Záhorí…

10 hodín ago

Holíč: Zrážka áut, kolóna ale aj cestári či uzávera pre opravu mosta

V Holíči na Bernolákovej za kruhovým objazdom smerom von z mesta na Skalicu sa zrazili…

12 hodín ago