Categories: Senica

Príbeh: Záhorácko – novozámocké cestovanie, alebo ako sa (ne)zbaviť svokry

Ako spraviť z jednoduchého cestovania zo Senice do Nových Zámkov adrenalínový príbeh.

Po dlhšom čase mi na návštevu zavítala mama z južných krajov. Po niekoľkodňovom pobyte u nás nastal čas jej návratu domov. Pravidelne využívala na cestovanie vlakovú dopravu a nebolo tomu inak ani teraz. Tentokrát som ju nemohla odprevadiť k vlaku z pracovných dôvodov, preto som odprevadenie mami od nás na železničnú stanicu nechala na svoju polovičku. Mala som jedinú istotu, že svokru si doma manžel nenechá dlhšie, ako je nutné. Vôbec som však netušila, ako sa jej cestovanie môže skomplikovať.

Naplánovaná cesta domov

Keďže má už 80 rokov (ale stále čiperná a myslí jej to), našla som jej vlakový spoj do Nových Zámkov zo Senice s jediným prestupom v Kútoch. Lenže môj dôkladne pripravený harmonogram vyšiel navnivoč hneď v jeho samom začiatku.

Neskorý príchod sa nevypláca

Manžel má popri iných chybičkách aj jednu, ktorá mi mimoriadne prekáža. Cestovanie berie ako adrenalínový šport a zásadne chodí na všetky spoje na poslednú chvíľu. Ináč to nebolo ani v tomto prípade.

Vlak zo Senice odchádzal 7:27 a on prišiel na stanicu 7:26. Moju mamu poslal kúpiť lístok a rýchlo bežal na perón, kde vďaka ústretovosti revízora a železničného personálu zdržal odchod vlaku, kým pribehla jeho svokra s lístkom. Zdalo sa, že všetko je v poriadku, ale nebolo.

Podarilo sa mu totiž zdržať nesprávny vlak, ktorý namiesto do Kútov smeroval do Trnavy. Keďže medzitým ten správny vlak odišiel, mama nastúpila na ten, na ktorý pôvodne nemala ísť. S tým, že jej zať zistí prípoje, a zavolá jej. Vo vlaku však ochotný personál iniciatívne vyhľadal trasu, a mama manželovi spokojne volala, že bude doma ešte skôr ako podľa môjho plánu.

V Galante druhá chyba

Tu by sa všetko mohlo skončiť bez nejakej výraznej zápletky – zle nastúpiť sa už podarilo viacerým. Lenže chyba lávky!

Vlak z Trnavy do Galanty, kde mala prestúpiť do Nových Zámkov, meškal, a tak opäť mama mala na prestup iba minimum času. Čo čert nechcel, v strese ju výpravca v Galante zle pochopil a nasmeroval na spoj do Bratislavy.

Aj tak docestovala pôvodným spojom

Zúfalá mama opäť musela zisťovať, ako sa dostane z Bratislavy domov. Našťastie, zapracoval dobrý škriatok. Priviedol jej do cesty sprievodkyňu, ktorá bola priamo z Nových Zámkov, a tá jej promptne našla najbližší spoj, a dokonca jej aj pomohla v Bratislave pri prestupe.

Napriek tomu, že dvakrát zle nastúpila a cestovala opačným smerom, prišla domov nakoniec presne tým spojom, ktorý som jej našla.

Aj keď počas adrenalínového cestovania mame ani manželovi nebolo všetko jedno, teraz už pri spomínaní na tento zážitok sa schuti zasmejeme.

Angelika Kmecová

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

2 hodiny ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

3 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

7 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

8 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

10 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

11 hodín ago