Categories: Skalica

Skalická nemocnica rozdáva pacientom seniorom ,,balíčky pohody“

Pacient seniori vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica (FNsP Skalica) dostávajú pri ukončení dlhodobej hospitalizácie tzv. balíčky pohody.

NaZahori.sk o tom Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Ide o starostlivo namiešanú zmes úžitku, ochrany, pohody a potešenia, ktorú pre nich pripravila NADÁCIA AGEL. 

Milá pozornosť od NADÁCIE AGEL je určená pre pacientov, ktorých stav si vyžaduje dlhodobú hospitalizáciu na lôžkovom oddelení nemocnice. Seniori si nachádzajú v balíčkoch pohody predmety k zvýšeniu svojej bezpečnosti  z pohľadu aktuálnej pandémie (rúško, dezinfekčný gél), k podpore imunity (napr. vitamíny a vitamínové cukríky), praktické predmety dennej potreby (vlhčené utierky, látkovú tašku, balzam na pery, liekovku, uterák a pod.) alebo čaje pre pocit pohody. Reakcie pacientov na nečakaný darček v podobe vkusne namiešaného balíčka sú rôznorodé, od prvotného ostychu a prekvapenia až po neskrývanú radosť.

Pani Margita zo Šaštína-Strážov opúšťala nemocnicu po mesiaci a balíčkom pohody bola mierne zaskočená. „Som prekvapená a spokojná. Ďakujem.“ 

Pre personál nemocnice je to tiež niečo nové a nezvyklé. ,,Teší nás, že pacientom môžeme dávať okrem starostlivosti a liečby aj milú a praktickú pozornosť. Každý si tam niečo nájde a ich vďačnosť a úsmev sú zase odmenou pre nás zdravotníkov,“ hodnotila podporu námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť FNsP Skalica Mgr. Katarína Filípková.

NADÁCIA AGEL iniciuje aktivity na podporu najzraniteľnejších skupín obyvateľstva v regiónoch zdravotníckych zariadení v sieti AGEL dlhodobo. Projekt balíčky pohody vznikol s rovnakým cieľom, a naviac,podpora prišla v období, kedy sú seniori ešte ohrozenejší ako obvykle – v čase koronavírusovej pandémie. Skalická nemocnica je ako nový člen skupiny AGEL súčasťou tohto projektu,a preto sa môžu z podpory tešiť aj skalickí pacienti.

„Rozmýšľali sme, ako byť v čase pandémie nápomocní čo najviac, starostlivo sme tiež zvažovali obsah balíčka a praktické využitie každej jednej maličkosti, ktorú sme do obsahu vložili. Naša pomoc pre tých najzraniteľnejších, pre hendikepovaných, seniorov a deti je v súčasnej dobe pre nás prioritou, veľkou radosťou a tiež našou motiváciou do budúcnosti,“priblížila cieľ projektu NADÁCIE AGEL jej riaditeľka Mgr. Iveta Chreneková.  

Tlačová správa

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

13 minút ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

5 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago