Skalica

Skalický šachový festival aj so slovenskou jednotkou!

Medzi takmer dvesto hráčmi sa na Skalickom šachovom festivale v termíne od 20. do 28. augusta 2022 v hoteli Svätá Ľudmila v Skalici predstaví aj súčasná jednotka slovenského rebríčka medzinárodný veľmajster (GM) Jerguš Pecháč. Okrem hlavného turnaja  SLOVAK OPEN, ktorý bude pod záštitou  FIDE, ho uvidíme aj v  bleskovom turnaji Slovak OPEN blitz a Slovak OPEN Rapid. NaZahori.sk o tom informoval prezident Slovenského šachového zväzu a zároveň riaditeľ skalického turnaja Milan Roman.

Za rok si polepšil rating o takmer 100 ELO bodov

Posledných dvanásť mesiacov bolo pre žilinského rodáka veľmi úspešných. Svoj rating dokázal vylepšiť o takmer 100 ELO bodov a v rebríčku FIDE k 31.5.2022 atakuje hranicu 2600 bodov. „Ukončil som štúdium, nejakou náhodou aj úspešne, a tým pádom som mal viac času na tréning,“ povedal Pecháč.

Dvadsaťjedenročný veľmajster sa prvýkrát v úlohe slovenskej jednotky v národnom drese ukázal v roku 2019 v rámci Majstrovstiev Európy družstiev v Batumi. Vlani v Slovinsku na Majstrovstvách Európy viedol opäť slovenský tím na prvej šachovnici. A nielen jeho skvelý výkon 4,5 bodov z 8 možných navodzuje príjemné spomienky. „Spomienok tam bolo veľa. Najviac sa mi páčil náš zápas proti favorizovanému tímu Dánska. Na druhej šachovnici sme v partii Druska – Thybo správne odhadli súperovu novinku už v piatom ťahu. Boli sme na ňu pripravení viac ako 20 ťahov. Aj vďaka tomu sme zápas presvedčivo vyhrali 3:1,“ spomínal medzinárodný veľmajster.

https://www.nazahori.sk/2022/05/21/skalicky-sachovy-festival-sa-zaradil-medzi-svetovu-spicku/

Na Skalický šachový festival sa teším aj pre srdečnú atmosféru

A ako sa teší na Skalický šachový festival? „Okrem toho, že je to najsilnejší turnaj na Slovensku a teraz dokonca s podporou FIDE sa radí medzi svetovú špičku, sa v Skalici cítim vďaka srdečnej atmosfére veľmi dobre. Zároveň sa veľmi teším aj na sprievodný program, ktorý je každý rok perfektný. Extra motivácia pre ďalších hráčov je aj unikátna možnosť zahrať si proti zaujímavým a kvalitným súperom,“  zhodnotila podujatie slovenská jednotka.

Skalický šachový festival podporili: ENERGY Group, Kvarteto o.z., Trnavský samosprávny kraj, SCHAEFFLER Skalica, Protherm production, CORAGEO, O2 Bussines Services, Vaillant Group Slovakia s.r.o, Krajský šachový zväz Trnava, Nadácia SPP a SKAND Skalica.

Viac informácií nielen o hlavnom turnaji ale aj o ďalších podujatiach, ktoré sa popri Slovak open uskutočnia sa dozviete na www.sachyskalica.sk

Redakcia

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

28 minút ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

5 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago