Categories: Skalica

Tréner HK Skalica Michal Ružička víťazstvo nepreceňuje, rozhodne až play-off

Pred začiatkom sezóny sa Michal Ružička posunul z pozície asistenta na stoličku hlavného trénera

Nečakala ho ľahká úloha, keďže každý fanúšik v Skalici čakal, ako dokáže nahradiť Petra Oremusa. Po základnej časti nemožno povedať inak ako výborne. Do sezóny však vstupoval s rešpektom.

Keď sme sa pred jej štartom rozprávali s Michalom Ružičkom , bol v očakávaniach mimoriadne opatrný. „Ja si myslím, že človek vždy musí vstupovať do sezóny s pokorou a iba tak vedie cesta k úspechu,“ stál si za svojim aj po poslednom stretnutí základnej časti s Trnavou.

Základnú časť môžeme hodnotiť napokon jednoznačne ako úspešnú. „Prvé miesto poteší, ale stále je to iba základná časť a do play-off všetci vstupujú od nuly. Pevne verím, že v nastúpenom trende budeme pokračovať,“ nepreceňoval doterajší priebeh ročníka 36 ročný tréner, ktorého síce potešila séria 17 víťazstiev v závere sezóny, ale ako poznamenal „tie sa do play-off nepočítajú“.

Je obdivuhodné, že spolu s generálnym manažérom Miroslavom Lipovským mali skvelí odhad na výber hráčov už pred sezónou. Počas dlhej základnej časti do mužstva pribudla iba dvojica Valerij Kňazev a v samom závere Dávid Schmidt a naopak mužstvo opustil jedine Karel Drahorád. „Je to preto, že chalani šliapali a nebol dôvod zasahovať do kabíny. Bavili sme sa o tom už pred sezónou, že pokiaľ sa bude pracovať pre tím, nie je dôvod na zmeny,“ vysvetlil stabilitu v šatni lodivod.

Základná časť a víťazstvo v nej je vynikajúci úspech, ktorý sa možno docení až neskôr. Ale ako bolo vyššie spomínané, po záverečnej siréne zápasu s Trnavou je tu začiatok úplne novej súťaže. „Play-off je na tri víťazné zápasy. Bude rozhodovať momentálna forma a my musíme urobiť všetko preto, aby sme boli úspešní. Za prvú priečku až na výhodu hrať doma nie je žiadny iný bonus,“ poznamenal Ružička a pridal, že v šatni o tom hovorili a bude sa to prízvukovať aj pred prvým stretnutím v nadstavbe. „Myslím si, že každý v kabíne si to uvedomuje. Ale mali sme v kabíne porady a mítingy ohľadom play-off a špeciálne ohľadom súpera, aby sme sa na to dobre nachystali.“

V úvodnom kole čaká HK Skalica zdanlivo ľahký súper z Považskej Bystrice. „Je to ľahký súper iba relatívne. Považská Bystrica sa v poslednom období dosť zdvihla a podáva slušné výkony. Určite urobí všetko preto, aby nás porazila. Musíme byť dobre pripravení, aby sme im to nedovolili,“ uvedomuje si silu súpera hlavný tréner.

Napriek kvalite súperov si Skalica po víťazstve v základnej časti nemôže dávať nízke ciele ani v play-off. Lenže musí mať na pamäti, že práve ona zo 4. miesta zaskočila lídra z Prešova v minulej sezóne a na jeho úkor postúpila do baráže. „O to ťažšie je to z 1. miesta. Súperi nemajú relatívne čo stratiť, o to náročnejšie to bude pre nás. Musíme potvrdiť to, čo sme doteraz predviedli, nič nepodceniť a dať do každého stretnutia maximum,“ smerom k vyraďovacím bojom povedal Ružička.

 

Vlado Miček

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

36 minút ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

5 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago