Categories: TTSK

TTSK: Župa skončila s antigénovým testovaním

Mobilné odberné miesto (MOM) na antigénové testovanie prítomnosti ochorenia COVID-19 na Strednej zdravotníckej škole Trnava skončilo činnosť posledným júnovým dňom. Trnavská župa ho prevádzkovala od polovice februára. Prípadné obnovenie testovania v budúcnosti župa zváži v koordinácií s Ministerstvom zdravotníctva.

MOM-ku sme otvárali v čase veľmi zlej epidemiologickej situácie. Za štyri a pol mesiaca sme urobili 24.000 antigénových testov. Aj takto sme prispeli k prevencii šírenia nového koronavírusu. Zmluvu s ministerstvom zdravotníctva sme mali, podobne ako iní prevádzkovatelia, do 30. júna. Pri príležitosti ukončenia jej fungovania ďakujem pedagógom a študentom strednej zdravotníckej školy, ktorí pri testovaní pomáhali,“ informovala riaditeľka odboru zdravotníctva Lucia Šmidovičová.

Mobilné odberné miesto kontajnerového typu fungovalo od 15. februára 2021 šesť dní v týždni. Od pondelka do soboty sa v ňom mohli záujemcovia nechať otestovať bezplatne. Umiestnené bolo v areáli Strednej zdravotníckej školy Trnava, na Daxnerovej 6, kde bolo zriadené prvé z piatich veľkokapacitných očkovacích centier trnavskej župy.

Momentálne sa sústredíme na vakcináciu, ktorú považujeme za najefektívnejšiu ochranu pred ťažkým priebehom ochorenia COVID-19, ktorý si môže vyžiadať aj hospitalizáciu. Prevádzkujeme päť veľkokapacitných očkovacích centier a zabezpečujeme výjazdovú očkovaciu službu. Očkujeme všetkými štyrmi druhmi vakcín a sme pripravení podávať aj piatu, ktorá je doposiaľ jediná jednodávková,“ doplnila Šmidovičová.

Trnavská župa ku koncu júna podala 215 tisíc dávok vakcín. Až 7500 z nich bolo podaných výjazdovo v zariadeniach sociálnych služieb, domácnostiach imobilných obyvateľov a v obciach. Mobilné očkovacie tímy navštívili už 140 z 210 obcí v Trnavskom kraji, ktoré o to požiadali. Aktuálny zoznam miest, kde prebieha testovanie, je zverejnený na webe ministerstva zdravotníctva.

 

Tlačová správa

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

31 minút ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

5 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago