Categories: Skalica

V Skalici sa aj počas tohto víkendu očkuje proti ochoreniu COVID-19

Počas tohto víkendu 20. a 21. marca 2021 by sa malo okrem Skalice aj v Trnave a Dunajskej Strede zaočkovať takmer 10.000 ľudí proti ochoreniu Covid-19 vakcínou of firmy AstraZeneca.

Doteraz župa prvou dávkou vakcíny ochránila už skoro 19.000 ľudí. Záujemcovia o očkovanie sa prihlasujú cez rozhranie Národného centra zdravotníckych informácií. Samospráva im odporúča dostaviť sa na očkovanie len niekoľko minút pred časom uvedeným v potvrdzujúcej SMS správe. „Ak ľudia prídu hoci o hodinu alebo dve skôr, tak sa na očkovanie skôr nedostanú a budú čakať. Organizátori a policajti sa priamo na mieste starajú o manažment radu, aby bol chod centra plynulý,“ informoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Vakcína od firmy AstraZeneca je bezpečná a účinná podľa nadnárodnej autority, Európskej agentúry pre lieky, ako aj nášho Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠUKL). „Doteraz sa nepreukázala príčinná súvislosť medzi očkovaním a výskytom krvných zrazenín. Prínosy vakcíny teda aj naďalej prevyšujú všetky riziká,“ informuje TTSK.

„Na návštevu očkovacieho centra si je potrebné priniesť občiansky preukaz a preukaz poistenca. Novinkou je povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom triedy najmenej FFP2 v interiéri. Kraj na svojej webstránke zverejnil dotazníky, ktoré si záujemcovia môžu doma vytlačiť a vyplniť, čo prispeje k skráteniu čakacích dôb,“ doplnil predseda TTSK.

Informácie o očkovaní a mapy očkovacích centier sú dostupné aj na špeciálnej stránke https://zdravazupa.sk/korona/#ockovanie. krajské veľkokapacitné očkovacie centrá budú otvorené v sobotu aj v nedeľu medzi 8.00 a 18.00 h. Ich adresy sú Stredná odborná škola rozvoja vidieka s vyučovacím jazykom maďarským, Námestie sv. Štefana 1533/3, 929 01 Dunajská Streda, Stredná zdravotnícka škola, Lichardova 1, 909 01 Skalica, očkovanie prebieha v telocvični na Jatočnej 2046, 909 01 Skalica a Stredná zdravotnícka škola, Daxnerova 6, 917 92 Trnava.

Tlačová správa

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

1 hodinu ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

3 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

7 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

8 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

10 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

11 hodín ago