Categories: Senica

📷 📺 Demolácia nevzhľadných stánkov na senickom „autobusku“

V utorok 9.2. 2021 začala demolácia nevzhľadných stánkov na  autobusovej stanici v Senici, vlastník tu chce vytvoriť komfortný priestor.

Okoliu autobusovej stanice v Senici svitá na lepšie časy. Dnes začala demolácia ošumelých a zanedbaných predajných stánkov (šesť) na autobusovej stanici, ktoré pre Senicu rozhodne nie sú peknou vizitkou. Koncom januára si na Spoločnom stavebnom úrade v Senici prevzal súčasný vlastník autobusovej stanice, ktorým je spoločnosť SAD PROJEKTOVÁ 1,  s. r. o., rozhodnutie o odstránení stavby na takmer polovicu stánkov. Je to výsledok ročnej práce nového vlastníka, ktorý intenzívne rokuje s majiteľmi jednotlivých prevádzok. Cieľom spoločnosti je vytvoriť moderný a komfortný priestor pre cestujúcu verejnosť, ktorý by motivoval ľudí k využívaniu verejnej dopravy.

V priebehu minulého roka spoločnosť SAD PROJEKTOVÁ 1 intenzívne rokovala s jednotlivými majiteľmi stánkov. Doteraz sa im podarilo vysporiadať šesticu stánkov, pri ktorých následne požiadali o búracie povolenie. „Tu sa chceme poďakovať vedeniu mesta za korektnú spoluprácu a profesionálny prístup. Je zrejmé, že aj mesto Senica má v tejto veci jasný postoj a je v rámci svojich kompetencií súčinné pri jeho riešení,“ povedal zástupca spoločnosti SAD PROJEKTOVÁ Peter Košút. Zástupcovia vlastníka pokračujú v rokovaniach aj s ostatnými majiteľmi stánkov o možnosti odkúpenia, na akúkoľvek dohodu je však potrebná vôľa dvoch strán. Prioritným zámerom spoločnosti je vysporiadať všetky stánky a následne ich asanovať. „Stánky v našom vlastníctve chceme zlikvidovať do 31. marca 2021 v zmysle rozhodnutia stavebného úradu mesta Senica,“ prezradil Košút. 

„S novým vlastníkom od začiatku intenzívne komunikujeme, pričom sme neustále zdôrazňovali našu požiadavku na úpravu a skultúrnenie tohto priestoru. Oceňujem, že sa sme sa stretli s pochopením a že sa postupne plnia naše džentlmenské dohody,“ reagoval primátor Senice Martin Džačovský.

V súčasnosti sa v niektorých stánkoch podávajú hlavne alkoholické nápoje, čím dochádza k znečisťovaniu celého areálu a k sústredeniu osôb, ktoré poškodzujú a znehodnocujú okolie aj majetok vlastníka autobusovej stanice. Väčšina stánkov je už niekoľko rokov zavretá, sú v schátralom až dezolátnom stave, špatia celé okolie a sústreďujú sa v ich okolí asociáli, nehovoriac o voľne pohodených odpadkoch v celom priestore autobusovej stanice.

„Zámerom našej spoločnosti je kontinuálne zveľaďovať autobusovú stanicu v Senici. Máme pripravené viaceré investičné zámery, ktorých realizácia je však do značnej miery naviazaná na vyriešenie problému so stánkami. Pracujeme na niekoľkých investíciách, a veríme že niektoré z nich budeme môcť tento rok verejnosti predstaviť. Investície však závisia jednak od vyriešenia problému so stánkami a ich majiteľmi, ako aj od realizácie rekonštrukcie križovatky na Hurbanovej ulici,“ dodal na záver Peter Košút.

 

Senica, Na autobusovej stanici demolovali stánky

NaZahori.sk
Redakcia

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

4 minúty ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

1 hodinu ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

6 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

7 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

9 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

10 hodín ago