Categories: Skalica

📷 📺 Pamiatky v Skalici sú už sprístupnené

Pamiatky v Skalici sú už sprístupnené pre návštevníkov. NaZahori.sk o tom informovala vedúca oddelenia marketingu a cestovného ruchu Renáta Medňanská.

Turistickú sezónu symbolicky otvoríme až 15. mája. Pôvodne sa tak malo stať v rámci Trdlofest, ktorý nám opatrenia bohužiaľ neumožnia uskutočniť. Ale už teraz si môžu návštevníci prezrieť v prípade záujmu pamiatky, stačí kontaktovať našu kanceláriu a dohodnúť si termín prehliadky,“ uviedla pre Nazahori.sk Medňanská.

Od 15. mája sa bude každý víkend až do konca letnej sezóny v každej pamiatke v čase od 10:00 do 18:00 hod. sprievodca, ktorý bude návštevníkom poskytovať odborný výklad o danej pamiatke. „Sprevádzanie bude fungovať na základe turistického pasu, ktorý si návštevníci zakúpia v Turistickej informačnej kancelárii a umožňuje im vstup do každej z 12 pamiatok. Popri víkendovom sprevádzaní v letnej sezóne si návštevníci môžu v kancelárii celoročne objednať prehliadku so sprievodcom po vybraných skalických pamiatkach,“ doplnila Medňanská.

Ako doplnila, TIK popri svojej hlavnej činnosti, ktorou je poskytovanie sprievodcovských služieb ponúka aj predaj suvenírov, predaj vstupeniek na kultúrne a športové podujatia, výlep plagátov a správa výlepných plôch, poskytovanie propagačných materiálov, letákov a máp, kopírovacie služby a príjem inzercie do regionálnej televízie.

Pre návštevníkov sú pripravené viaceré novinky. „Ide napr. o Hravého sprievodcu, kde sa zábavnou formou spoznáva mesto aj so svojimi zaujímavosťami a taktiež krásne pexeso so skalickými pamätihodnosťami. Pripravené sú aj tipy na výlety v podobe balíčka „Záhorie plné zážitkov“, kde návštevníci bližšie spoznajú Skalicu, Senicu a Šaštín-Stráže. V spolupráci s Hotelom sv. Michal sme pripravili pobytový balíček „Kráľovské mesto Skalica“ s možnosťou ubytovania spojenú s prehliadkou pamiatok mesta a ochutnávkou Skalického trdelníka a vína,“ prezradila Medňanská.

Pre turistov sú pripravené nové informačné tabule na Baťovom kanále, Skalických rybníkoch a Perúnskej lúke, taktiež i v meste v čakárni na železničnej stanici.

Sprievodcov v pamiatkach stretnete v nových uniformách a pred každou pamiatkou sú vynovené informačné tabule a informačné stojany. Pri prehliadke františkánskeho kláštora je k dispozícii krátka video prezentácia o pečení pravého Skalického trdelníka. „Pripravili sme aj nové propagačné materiály orientované na trdelník a víno. Tiež tematicky orientovaný bilboard a prezentačnú tabuľu v centre mesta,“ informovala Medňanská.

Popri novinkách pre návštevníkov budú organizované tematické prehliadky pamiatok mesta Skalica. Veľkou novinkou v sezóne bude prehliadka mesta na konskom povoze s názvom „Kráľovský okruh po Skalici“ sprevádzaná výkladom sprievodcu. „Taktiež návštevníci môžu využiť bezplatnú mobilnú zábavno-spoznávaciu aplikáciu o našich pamiatkach Geohra Skalica a wifi pripojenie priamo v turistickej kancelárii,“ doplnila Medňanská.

Skalica, Pamiatky sú už sprístupnené

NaZahori.sk
Redakcia

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

26 minút ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

5 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago