Categories: Malacko

VOĽBY: Stupava: Prvé hodiny charakterizuje hojná voličská účasť

Po prvých troch hodinách sobotných volieb do orgánov samosprávnych krajov môžu predstavitelia okrskových komisií v Stupave pri Bratislave hovoriť o značnom záujme voličov.

Voliči chodia stále, stáva sa, že musia chvíľku počkať, aby sa uvoľnilo miesto za plentou,“  informovala Zuzana Lovíšková z Mestského úradu v Stupave.

Voľby do týchto chvíľ podľa jej slov nepoznačila žiadna rušivá okolnosť, atmosféra je pokojná. “Ľudia si overujú správny spôsob hlasovania i počet poslancov, ktorých môžu zakrúžkovať,” povedala o usmerneniach, o ktorých doteraz najčastejšie informujú okrskové komisie prichádzajúcich voličov.

Medzi Stupavčanmi, ktorí prišli voliť, bol aj Marek Peš, ktorý využil možnosť volebného práva cudzinca s trvalým bydliskom v obci. “U mňa je to štandard, je to slobodný názor, ktorý môžem vyjadriť,” ozrejmil svoju  motiváciu hlasovať. V kraji ho trápi najmä doprava, samosprávny kraj má však podľa neho do budúcnosti aj ďalšiu vážnu úlohu. “Prestať rozhadzovať peniaze. A tým narážam aj na niektoré predvolebné sľuby,” skonštatoval.

Špecifikom, ktoré voľby v Stupave sprevádza, je i petícia proti hazardu v meste. Podpisy za zákaz, resp. reguláciu hazardných hier, zbierajú aktivisti pred budovami, v ktorých sa nachádzajú volebné miestnosti.

Stupava tvorí spolu s obcami Marianka a Borinka 16. volebný obvod v  Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK). Voliči v rámci tohto obvodu rozhodujú o jednom poslaneckom mandáte v krajskom zastupiteľstve. V samotnej Stupave je 9099 oprávnených voličov a sedem volebných okrskov.

Tlačová správa

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

42 minút ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

2 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

7 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

8 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

9 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

10 hodín ago