Categories: Podbranč

Začala sa rekonštrukcia cesty Podbranč – Myjava, TTSK na nej ušetrí 1,5 milióna eur

V pondelok 2. septembra sa začala rekonštrukcia cesty II/581 na úseku cesty Podbranč – Myjava, ktorá by podľa slov predsedu TTSK Jozefa Viskupiča mala byť ukončená do konca roka 2019.

Celková výška oprávnených výdavkov bola predpokladaná na 3.054.346,96 eura. „Napokon sa podarilo vysúťažiť sumu približne o polovicu nižšiu na úrovni jeden a pol milióna, kde je spoluúčasť kraja 75.000 eur,“ uviedol Viskupič. Ako ďalej doplnil, modernizácia úseku by mala byť zrealizovaná do konca roka.

Na zlom stave cesty sa podpísala aj hustá kamiónová doprava. „Sme si toho vedomí a vedieme komunikáciu s ministerstvom dopravy, aby aj tento úsek bol spoplatnený pre nákladnú dopravu,“ doplnil predseda TTSK.

Táto cesta je mimoriadne dôležitá pre tranzitných vodičov nielen z Trnavského kraja. O rekonštrukcii sa hovorilo už veľmi dlho, ale administratívne opatrenia nedovolili skoršej modernizácii tejto cesty,“ doplnil podpredseda TTSK Pavol Kalman.

Práce sa budú na približne tri a pol kilometrovom úseku o šírke päť metrov vykonávať v ôsmich úsekoch. „Treba počítať s viacerými dopravnými obmedzeniami a apelujeme na vodičov aby boli počas rekonštrukcie ohľaduplní. Práce budú prebiehať v jednom pruhu, v druhom budú striedavo púšťané vozidlá v obojsmernej premávke,“ informoval zástupca firmy Strabag, ktorá rekonštrukciu realizuje, Anton Boc

Ako ďalej doplnil, bude realizované kompletne nové odvodnenie a nový asfalto-betónový koberec. „Dôležité je, že sa spevní krajnica cesty, ktorá dlhodobo nebola spevňovaná,“ uviedol Boc.

 

Redakcia

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

33 minút ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

5 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago