Categories: Skalica

Nová posila HK Skalica Dávid Schmidt: Na druhýkrát ma Lipovský presvedčil

Dávid Schmidt je novou posilou skalickej kabíny, ktorá mužstvo vystužila pred play-off. Center z Trnavy sa už v zápase proti béčku Nových Zámkov predstavil v zostave HK Skalica.

Zápas mal jednoznačný priebeh, výhra 12:0 sa v takejto súťaži nerodí každý deň. „Skôr ako zápasom by som to nazval dobrým tréningom. Hovorili sme si aj pred stretnutím, aby sme to zbytočne nepodcenili, aby sme si zahrali. Bolo to fajn, ale dajú sa hrať aj lepšie zápasy,“ zhodnotil stretnutie Schmidt.

Nová posila je rodený Trnavčan, nielen túto, ale celú svoju kariéru odohral vo farbách Gladiators Trnavy. Podobne ako Skalici už pomohol v záveroch sezóny 2013/14 Piešťanom a pred dvoma rokmi bývalej Dukle Senica. „Zavolal mi manažér Miro Lipovský, či by som mal záujem. Boli sme už v kontakte aj v minulosti, ale ja som to vtedy neriešil najmä kvôli pracovným povinnostiam. Teraz sme sa ale dohodli, že si to aj ja viem v zamestnaní sprocesovať, aby som mohol byť v Skalici a pomôcť chalanom. Som rád za túto šancu. Dohoda prebehla veľmi rýchlo, stačili v podstate dva telefonáty,“ priblížil ako prišlo k prestupu na Záhorie.

Z mužstva bojujúceho o play-off prišiel presun do tímu, ktorý má tie najvyššie ambície. „Je to obrovský rozdiel. Je to vidieť na každej úrovni klubu, cítiť tu profesionalitu. Funguje to úplne ináč ako v Trnave. Na jednej strane som to aj očakával, keďže som už mal informácie od chalanov, že to tu funguje naozaj na vysokej úrovni, ale v realite je to jednoducho veľký rozdiel,“ netajil spokojnosť s prvým kontaktom so Skalicou 185 centimetrov vysoký hokejista.

S Novými Zámkami mala nová posila Záhorákov ideálny štart. V premiérovom stretnutí si otvorila strelecký účet. „Na jednej strane som rád, že mi to vyšlo hneď v úvodnom vystúpení. Na druhej strane mi tu chalani už naznačili, že ma to bude niečo stáť,“ s úsmevom poznamenal k prvému gólu v novom mužstve a pokračoval: „Už mi to aj zrátali, akou sumou budem musieť prispieť do kabíny. Až ma to zaskočilo. Ale napriek tomu som spokojný, že to tam padlo hneď v prvom zápase.

Vlado Miček

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

2 hodiny ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

4 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

8 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

9 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

11 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

12 hodín ago