Categories: Skalica

Prehra 0:5 je krutá, asi aj zaslúžená, ale nerozhoduje dlhodobú súťaž

Futbalisti MFK Skalica doslova vybuchli v šlágri kola, keď na ihrisku Seredi prehrali vysoko 0:5 a opustili prvú priečku tabuľky.

Všetko sa začalo v samom úvode, keď Skaličania stratili loptu hneď po rozohrávke, obrana nebola dostatočne koncentrovaná a nasledovala rýchla kontra domácich, ktorý si svojou aktivitou vypýtali pokutový kop. Ten premenili a Záhoráci zostali ako obarení. Keď v 13. minúte prišiel zbytočný faul pri rohovej šestnástke a nepodarený center domácich skončil od žrde v bránke, bolo pre Skaličanov ešte horšie. Strašidelný úvod vyšperkovala 23. minúta, keď nedorozumenie stopérov hasil faulom Szöcs a videl červenú kartu. V podstate bolo po zápase a dalo sa to riešiť dvoma spôsobmi – hrať tvrdú defenzívu a „ukopať“ prijateľnú prehru alebo sa pokúsiť ešte s výsledkom niečo spraviť.

Tréner Kostelník sa rozhodol, že to ešte skúsi a aj v desiatich sa Skalica pokúsi o malý zázrak. Do druhého polčasu nastúpili Záhoráci aktívne, ale treba priznať, že Sereď bola výborne pripravená a hostí do ničoho nepustila. Naopak smerom dopredu využila otvorený priestor a ten trestala bez milosti. Nakoniec z toho bola poriadna nakladačka, ktorá sa lídrovi nemá stať.

V hľadisku bolo počuť, že Skalica má slabého gólmana. S týmto tvrdením sa nedá súhlasiť, stačí si pozrieť góly. Prvý z jedenástky, druhý po centri, ktorý nešťastne zapadol do siete a v druhom polčase góly do otvorenej obrany. Chýb tam bolo veľa, ale určite to nestálo na brankárovi.

Teraz sa musí Skalica čo najskôr poučiť a už v stredu ju čaká duel v Podbrezovej proti domácemu béčku. Nebude to určite nič jednoduchého, keďže Fortuna liga má prestávku a mužstvo vystužia hráči z áčka. Bolo to vidieť aj vo Zvolene, kde Podbrezová dokázala naplno bodovať.

Vlado Miček

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

5 minút ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

1 hodinu ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

6 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

7 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

9 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

10 hodín ago