Categories: Skalica

Stretnutie vedenia Trnavskej župy s primátormi a starostami okresu Skalica

Predseda a podpredsedovia Trnavskej župy sa stretli 11.3.2019 na pracovnom rokovaní s primátormi a starostami okresu Skalica.

Odprezentované boli minuloročné projekty, ktoré sa realizovali cez TTSK v skalickom okrese a zároveň sa predstavili projekty, ktoré sú v pláne na rok 2019. Ide o investície do majetku, ktorý samosprávny kraj má v tomto okrese. Týka sa to predovšetkým infraštruktúry, stredných škôl a domovov sociálnych služieb.

“Okres Skalica má schválené významné investície do cezhraničných cyklotrás, či projekt lávky cez rieku Moravu spolu s prístupovou komunikáciou v archeologickom parku Mikulčice – Kopčany v hodnote 2,2 mil. €  alebo modernizáciu SOŠ v Holíči pre potreby praktického vyučovania. Tiež sme medziročne výrazne navýšili investície do sociálnej oblasti a do školstva,” povedal Trnavský župan J. Viskupič.

Trnavský kraj investuje tiež viac ako 400 tis. € do rekonštrukcie cesty  Radošovce – Mokrý Háj. Z rozpočtu trnavskej župy je na sociálnu oblasť vyčlenených 440 tis. €, a to na rekonštrukcie a modernizácie sociálnych zariadení. Župné školstvo má z rozpočtu pripravených ďalších takmer 400 tis. € na rekonštrukcie škôl a školských zariadení.

Výrazne sa navýšila grantová schéma na tento rok. Oproti pôvodným 300.000 eur až na 1,5 milióna.

„Prišli sme starostov osloviť so snahou, aby sa jednak zapojili do týchto schém samotné obce a mestá a za druhé, aby do nich zapojili aj svoje organizácie, ktoré na ich pôde pôsobia, či už v športe, kultúre alebo v ďalších oblastiach. Existuje totiž schéme regionálnych skupín, pre ktoré vie nájsť TTSK zdroje,“ doplnil Viskupič.

„Predstavujeme prípravu osemročného finančného plánu, kde bude zverejnení tzv. zásobník projektov. V ňom by si obyvatelia vedeli pozrieť, kedy a v akom rozsahu sa pri oprave alebo údržbe ciest II. a III. triedy dá počítať s opravami,“ upresnil Viskupič.

„Tieto stretnutia majú pre náš región význam. Zástupcovia kraja sa pri nich dozvedia, o konkrétnych veciach, ktoré trápia starostov a primátorov. Pre Skalicu je veľké pozitívum, že sa zmenil štatút zariadenia sociálnych služieb Zelený dom a takisto fakt, že kraj bude investovať do stredných škôl na území mesta,“ vyjadrila sa k stretnutiu primátorka Skalice Anna Mierna.

Redakcia

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

2 hodiny ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

3 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

8 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

9 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

11 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

12 hodín ago