Categories: Myjava

V Myjave pribúdajú pozitívni na koronavírus, opatrenia mesta v koordinácii s RÚVZ sa predlžujú

V Myjave stúpa počet nakazených novým koronavírusom. Celkovo bolo vyšetrených zatiaľ 54 blízkych kontaktov a v priebehu dnešného dňa by mali byť známe výsledky ďalších vyšetrení. 

 Myjava zareagovalo zavedením prísnych opatrení v koordinácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva ( RÚVZ) v Trenčíne. 

“V súvislosti s epidémiou šírenia nového koronavírusu, ktorá je momentálne v okrese Myjava, sme vykonali šetrenie kontaktov tých, ktorí boli pozitívne testovaní. Celkovo sa uskutočnilo v Nemocnici s poliklinikou v Myjave približne 150 výterov. Časť týchto kontaktov bolo vyšetrených. Celkovo máme k dnešnému dňu (29.7.2020) –  27 pozitívnych prípadov. V stredu pribudli tri nové,” informovala Ľudmila Bučková, riaditeľka RÚVZ v Trenčíne. 

Celkovo bolo vyšetrených zatiaľ 54 blízkych kontaktov a v priebehu dnešného dňa by mali byť známe výsledky ďalších vyšetrení.

“Nakoľko boli zistené ďalšie pozitívne prípady, šetríme ďalšie blízke kontakty týchto pozitívnych prípadov. Čo sa týka opatrení, ktoré mesto prijalo, boli konzultované aj s nami. Som presvedčená že tieto opatrenia sú zatiaľ dostatočné. Ak by nám v tejto skupine narástol počet, tak by sme pristúpili resp. odporučili zákaz večerných podnikov a diskoték,” doplnila Bučková

Ako ďalej uviedla riaditeľka RUVZ v Trenčíne, čo sa týka trvania opatrení, aj po konzultácii s primátorom mesta Myjava, sa posúvajú o ďalší týždeň, keďže sú nové prípady a predlžuje sa doba karantény.

K stúpajúceho počtu nakazených novým koronavírusom sa vyjadrili kompetentní

( 28.7.2020)

V Myjave stúpa počet nakazených novým koronavírusom, ktorý sa rozšíril po rodinnej oslave v neďalekej obci Poriadie. 

Mesto Myjava preto zvolalo na pondelok 27.7.2020 krízový štáb a prijalo opatrenia, ktoré by mali zabrániť ďalšiemu nárastu nakazených. 

Viac tu: http://www.nazahori.sk/index.php/myjava/item/3601-myjava-k-stupajuceho-poctu-nakazenych-novym-koronavirusom-sa-vyjadrili-kompetentni

Angelika Kmecová

Recent Posts

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

1 hodinu ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

6 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

6 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

8 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

9 hodín ago

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

19 hodín ago