Categories: Sekule

Sekule: Vykradli tranzit drahých áut za viac ako 85.000 eur

Policajti železničnej polície v spolupráci so senickými policajtmi a hliadkou Šaštín Stráže zadržali a obvinili mužov, ktorí majú na svedomí vykradnutý tranzit drahých áut. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa polície Mária Linkešová.

Nákladný vlak smerujúci do Nemecka prevážal niekoľko stoviek naložených nových áut Audi Q3. Z dôvodu záplav a poruchy na trati, musel rušňovodič prepravu prerušiť na Slovensku a vozne odstaviť na Železničnej stanici Sekule.

Vozne zostali nestrážené a o ich odstávke nikto nič nevedel. Krátko na to si rušňovodič všimol, že autá sú na jednom vozni poškodené. Viaceré mali rozbité predné sklá a po bližšej obhliadke policajti zistili, že z nich chýbajú najmä svetlomety, volantové airbagy, multifunkčné volanty a kolesá. Celkovo bolo poškodených 30 áut a škody boli predbežne vyčíslené na viac ako 85.000 eur,“ uviedla Linkešová.

Policajti na mieste činu zaistili mobilný telefón jedného z páchateľov  a vykonali operatívne previerky na mieste činu. „V skorých ranných hodinách spozorovali po nočnej vykrádačke neďaleko stanice 34-ročného muža. Ten sa snažil policajtom ujsť a skryť v hustom poraste, asi kilometer od stanice.  Policajti, vojaci, služobný pes so psovodom boli pri zadržaní úspešní a muža spacifikovali,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Operatívnymi previerkami a dôkazmi zadržali krátko na to aj ďalšieho komplica, 27-ročného muža z Malaciek. Muž je navyše podozrivý aj z toho, že sa par dní pred krádežami dopustil trestných činov výtržníctva, ublíženia na zdraví a nedovoleného ozbrojovania.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci troch mužov. Dvaja zadržaní boli na základe príkazu súdu eskortovaní do výkonu väzby. Po treťom obvinenom, 34-ročnom Miroslavovi Noskovičovi z Kostolišťa, polícia vyhlásila celoštátne pátranie. Muž bol už v minulosti viac krát súdne trestaný, aj pre majetkovú trestnú činnosť. Ak vás osoba požiada o pomoc, aby sa vyhla trestnému stíhaniu, takéto konanie môže byť kvalifikované ako trestný čin.

Policajné správy

Recent Posts

Skvelý úspech basketbalistov Holíča, vyhrali 2. ligu

Skvelý úspech dosiahli basketbalisti MŠK BO Holíč, ktorí vo finále 2. ligy zdolali domácich hráčov…

2 hodiny ago

Gbelan Ondrej Vanek čistí rieky po celom svete

Príroda nám vytvorila nádherné nekonečné vody plné života a človek z nich svojím správaním robí…

4 hodiny ago

Otvorenie letnej sezóny Pálffyovského kaštieľa v Malackách

V stredu 1. mája 2024 sa otvára letná sezóna Pálffyovského kaštieľa počas Prvomájových Malaciek. V…

8 hodín ago

Rohožník: Trestné stíhanie pre vraždu a úmyselné ublíženie na zdraví

Polícia aktualizovala informácie k včerajšej tragickej udalosti v obci Rohožník. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa…

9 hodín ago

TTSK: Župná olympiáda stredoškolákov Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v spolupráci so župnými strednými školami zorganizoval v poradí 16. ročník Župnej olympiády…

11 hodín ago

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic…

12 hodín ago